Skip to content
Politică

Voiculescu trage un semnal de alarmă. Ce îi solicită Președintelui și Guvernului

Într-un mesaj nou postat pe blogul personal, Dan Voiculescu a prezentat statistici prin intermediul cărora a subliniat două probleme fundamentale, „extrem de periculoase” întâlnite în România, și anume scăderea natalității și numărul pensionarilor constant mai mare în ultimii 15 ani decât populația activă angajată.

„Ultimele date statistice semnaleaza doua fenomene foarte periculoase pentru Romania :

1. Scaderea natalitatii – anul trecut numarul copiilor sub 18 ani a fost de 3 milioane, comparativ cu circa 6 milioane cat se inregistra in 1990. Potrivit datelor confirmate de Institutul National de Statistica, in 1990 s-au nascut 315.000 de copii, in timp ce in 2013 se nasteau 180.000 de copii.

2. Numarul pensionarilor constant mai mare in ultimii 15 ani decat populatia activa angajata in sectorul public sau privat – conform statisticilor, raportul dintre numarul pensionarilor si cel al salariatilor a crescut de la 0,43% cat era 1990 (peste 8 milioane de salariati si 3,5 milioane de pensionari), la aproximativ 1% (numarul pensionarilor ajungand a fi in 2015 aproximativ egal cu numarul salariatilor, de aproximativ 5,1 milioane).

Aceste doua fenomene sunt extreme de periculoase si reprezinta poate cea mai pertinenta si mai obiectiva analiza a starii economiei si a nivelului de trai din Romania.”, a scris Dan Voiculescu.

În acest context, Dan Voiculescu a solicitat șefului statului Klaus Iohannis și Guvernului un memorandum.

„Raportat la cele de mai sus, trag un semnal de alarma si solicit Presedintelui si Guvernului un memorandum care sa realizeze consens pe o problema atat de importanta, de interes national.”, a mai scris Dan Voiculescu.

1 comentariu la “Voiculescu trage un semnal de alarmă. Ce îi solicită Președintelui și Guvernului

  1. Ce sa spun, te-a apucat grija de tara! Cand ti-ai facut firma la inceputul lui 1990, la 2-3 luni dupa revolutie si ai avut capital social de cel putin 300 milioane dolari, nu erai ingrijorat. Las’ ca ai sa ramai „mai modest fianciar” dupa cei 3 ani. Discuta cu Udrea, ca sunteti identici !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *