Skip to content
Politică

Voiculescu vrea să fie eliberat. Macovei nu-i vede cu ochi buni cărţile scrise în închisoare

Mogulul Dan Voiculescu vrea să fie eliberat din închisoare. Fostul procuror ante- şi postdecembrist Monica Macovei nu-i vede cu ochi buni cărţile scrise în închisoare.

Într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, europarlamentarul propune ca afaceristul să fie audiat public de comisii de specialiști pe temele despre care a scris în cele 8 lucrări științifice.

„Condamnatul Voiculescu a scris, până acum, 8 cărți «științifice» în închisoare. Zelul de scriitor al lui Voiculescu are un scop: speră că va îi va fi redusă pedeapsa cu 8 luni de zile, așa cum există posibilitatea în lege.

Ce-ar fi dacă Voiculescu, autorul de lucrări științifice, să fie «audiat» de comisii formate din specialiști pe temele abordate în cărți, să fie ascultat cum explică, de pildă, «Managamentul Riscului în accesarea şi gestionarea fondurilor Europene – Politica UE»? Iar dacă nu-și poate susține lucrarea «științifică», atunci să nu fie luată în considerare la cererea de reducere a pedepsei și să fie anchetat pentru furt intelectual.

Devine evident că această posibilitate din lege începe să fie folosită abuziv de politicienii condamnați, care își (re)descoperă talentul de scriitori de lucrări științifice. Legea executării pedepselor trebuie schimbată, astfel încât să reducă abuzurile. Până atunci însă, cererile de reducere a pedepselor trebuie riguros motivate și verificate.

Ca și în cazul tezelor de doctorat, și aici pot exista plagiate, precum și suspiciuni privind autorul real al cărților”, transmite Macovei.

1 comentariu la “Voiculescu vrea să fie eliberat. Macovei nu-i vede cu ochi buni cărţile scrise în închisoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *