Skip to content
Sport

Voleibalistele de la CSM Bucureşti, duel de foc în Liga Campionilor

Antrenorul voleibalistelor de la CSM București este încrezător în forța echipei sale înaintea duelului cu gigantul Dinamo Moscova

După succesul categoric cu Bacăul (3-0 la seturi), ”tigroaicele” revin în cea mai tare competiție intercluburi de pe continent și se deplasează în Rusia pentru un meci de foc, programat miercuri, de la ora 19.00.

" "

De 11 ori câștigătoare a Ligii Campionilor la volei și de alte cinci ori finalistă, oponenta CSM-ului, Dinamo Moscova, este pe locul doi în grupa E, cu cinci puncte acumulate, patru mai puțin decât liderul Fenerbahce. Bucureștencele le suflă-n ceafă, cu trei puncte după trei jocuri, și spun că sunt gata să producă surpriza acestei etape din Liga Campionilor.

În plus, fetele mărturisesc că au învățat din greșelile făcute în partida tur cu Dinamo, atunci când rusoaicele s-au impus în Sala Polivalentă din Capitală, 3-0 la seturi, mult mai greu însă decât o arată scorul.

”Din fiecare înfrângere avem lucruri pe care le reținem și pe care apoi le îmbunătățim. Suntem convinse că vom face un joc bun la Moscova și vom putea produce un rezultat bun pentru noi și poate neașteptat pentru alții. Ne mișcăm mult mai bine în acest moment ” – Alexandra Sobo, voleibalistă CSM București.

Au schimbat strategia

În lipsa Adinei Salaoru – accidentată în timpul unui meci la echipa națională – planul de joc al campioanei României a fost schimbat radical. Tehnicianul turc al CSM-ului este mulțumit de cum se manifestă pe teren fetele sale și crede că disputa de la Moscova poate avea alt deznodământ față de ceea ce s-a întâmplat în decembrie la București.

” Ne lipsește Adina, era o jucătoare extrem de importantă pentru noi, atât pe teren, cât și în afara lui și sper ca în maximum două săptămâni să revină alături de noi. Mergem la Mosova să facem un joc bun, să aratăm că știm volei. Vrem să luptăm până la capăt, să fim tigrii adevărați pe teren. Știm că nu va fi ușor, Dinamo Moscova este o forță, ei sunt favoriți, așa cum au fost și la partida tur, dar am demonstrat și la precedentul meci că ne putem lupta de la egal la egal cu ele… chiar dacă atunci rezultatul n-a fost în avantajul nostru, jocul a fost foarte bun. Noi încercăm să creștem de la meci la meci, să fim agresivi și puternici și să profităm de faptul că suntem pentru prima dată în Liga Campionilor și acumulăm experiență ” – Ferhat Abkaș, antrenor CSM București.

”Tactica noastră s-a schimbat față de meciul din tur, sperăm să le surprindem și să facem un meci mult mai bun, eu chiar cred că este posibilă victoria noastră la Moscova. Adina Salaoru reprezintă o pierdere enormă pentu noi, dar ideea unei mari echipe este ca mereu să fie cineva capabilă să –o înlocuiască pe cea accidentată. Este foarte important că nici rusoaicele nu și-au câștigat ușor meciul din ultima etapă, nu au moralul la sută la sută, iar asta poate să fie în avantajul nostru” – Alexandra Sobo, voleibalistă CSM București.

Au făcut ”schimb de încurajări” cu handbalistele

La CSM București sportivii sunt ca o adevărată familie, iar voleibalistele și handbalistele au demonstrat-o în weekend-ul trecut. Ambele reprezentante ale clubului în Liga Campionilor s-au aflat în aceeași sală, Polivalentă, pentru a se încuraja reciproc. Voleibalistele le-au făcut galerie handbalistelor în duelul cu Krim Ljubljana, iar la finalul întâlnirii, Oana Manea, Iulia Curea, Andrea Lekic și colegele le-au urat baftă sportivelor lui Akbaș pentru duelul de la Moscova.

Urmează două partide din Liga Campionilor la București

Fanii voleiului au parte de două super-meciuri în București, pe finalul lunii februarie. CSM București joacă următoarele două confruntări din cea mai tare competiție intercluburi din Europa pe teren propriu, în Sala Polivalentă din Capitală. Astfel, la 20 februarie, de la ora 19.30, sportivele lui Ferhat Akbaș întâlnesc pe Chemik Police, iar șase zile mai târziu, de la ora 20.00, ”tigroaicele” dispută partida cu Fenerbahce Istanbul. Biletele s-au pus în vânzare pentru ambele jocuri și pot fi achiziționate accesând link-ul https://www.csmbucuresti.ro/bilete . Prețul acestora variază între 10 lei și 50 de lei.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *