Volkswagen şi-a înfiinţat propriul laborator de inteligenţă artificială

Volkswagen
Sursa foto: Pixabay

Producătorul auto german Volkswagen şi-a înfiinţat propriul laborator de inteligenţă artificială, a anunţat compania miercuri, reflectând ambiţiile tot mai mari ale industriei auto de a adopta această tehnologie de ultimă oră, transmite CNBC.

Într-un comunicat de presă, Volkswagen a declarat că noul său laborator de inteligenţă artificială va funcţiona ca un „centru de competenţă şi incubator conectat la nivel global” pentru a produce demonstraţii de concept în domeniul tehnologiei legate de inovaţiile auto.

Laboratoarele de inteligenţă artificială sunt centre de cercetare şi dezvoltare pentru explorarea avansurilor în domeniul inteligenţei artificiale. Exemple comune ale unor astfel de laboratoare sunt cele ale OpenAI, pe care Microsoft le-a susţinut cu miliarde de dolari, şi DeepMind al Google, pe care gigantul tech Alphabet l-a achiziţionat în 2014. Volkswagen a afirmat că va implementa inovaţiile AI ale laboratorului în propriile sale vehicule pentru a le face mai inteligente.

„Vrem să oferim clienţilor noştri o valoare adăugată reală cu ajutorul inteligenţei artificiale. Ne propunem să conectăm ecosistemele digitale externe la vehicul, creând o experienţă a produsului chiar mai bună”, spune Oliver Blume, CEO al Grupului Volkswagen şi al Porsche AG.

„Colaborarea cu companiile de tehnologie este extrem de importantă pentru noi. În viitor, intenţionăm să simplificăm cooperarea din punct de vedere organizaţional şi cultural.”

Volkswagen nu are în plan să producă modele de producţie proprii, dar intenţionează să discute cu partenerii despre licenţierea tehnologiei sale AI proprietare, pentru utilizare în vehiculele lor. Volkswagen nu a menţionat niciun posibil partener.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: