Skip to content
Internațional

Volodimir Zelenski îi mulţumeşte preşedintelui Biden pentru interdicţia asupra importului de petrol, gaze şi cărbune

caleaeuropeana.ro

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit marţi seara preşedintelui american, Joe Biden, pentru decizia de a interzice importurile ruseşti de petrol, gaze naturale şi cărbune în SUA, într-o postare pe contul de Twitter, conform CNN.

”Recunoscător leadership-ului personal al SUA şi POTUS pentru atacul dat în inima maşinii de război a lui Putin şi pentru interzicerea importului de petrol, gaze şi cărbune pe piaţa americană. Încurajez alte state şi alţi lideri să urmeze exemplul lor”, a scris Zelenski pe Twitter.

Sancţiunile asupra industriei de petrol şi gaze din Rusia au fost în trecut considerate ca fiind excluse, deoarece oficialii din Statele Unite şi Europa erau îngrijoraţi cu privire la o creştere a preţurilor pe piaţa mondială, aminteşte News.ro. Cu toate acestea, presiunea asupra preşedintelui Biden de a acţiona s-a accentuat, inclusiv din partea lui Zelenski şi a parlamentarilor americani, deoarece atacul Rusiei în Ucraina produce din ce în ce mai multe victime în rândul civililor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *