Volumul de masă lemnoasă recoltată a scăzut cu 1,068 milioane mc, în 2023 (INS)

lemne de foc
Sursă foto: pixabay

Volumul de masă lemnoasă recoltată a scăzut, în 2023, cu 1,068 milioane metri cubi comparativ cu anul anterior, la 19,17 milioane mc (volum brut), conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Pe specii forestiere, răşinoasele au reprezentat 37,5% din volumul total de masă lemnoasă recoltată, fagul 32,3%, diverse specii tari (salcâm, paltin, frasin, nuc etc.) 11,9%, stejarul 10,6% şi diverse specii moi (tei, salcie, plop etc) 7,7%.

Lemnul recoltat în anul 2023, a fost destinat în proporţie de 95,4% persoanelor juridice atestate în activitatea de exploatare forestieră şi în proporţie de 4,6% persoanelor fizice care
pot exploata lemn din pădurile pe care le au în proprietate.

„Conform Legii nr. 46/2008 – Codul silvic cu modificările şi completările ulterioare, exploatarea masei lemnoase se face de persoane juridice atestate de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură; prin excepţie persoanele juridice şi fizice pot exploata, fără atestare, un volum de maxim 20 mc /an din pădurile pe care le au în proprietate”, precizează INS.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: