Vom învinge promite Zelenski la doi ani de la invazia rusă,pe aeroportul Gostomel,în prezenţa unor lideri din Occident 

Volodimir Zelenski
Sursa foto: president.gov.ua

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski proclamă ”vom învinge, la marcarea a doi ani de la invazia rusă, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă de preşedinţia rusă, în compania mai multor lideri din Occident, pe aeroportul Gostomel, în apropiere de Kiev, teatrul unei bătălii cu ruşii în primele zile ale Războiului din Ucraina, relatează AFP.

”Noi luptăm pentru asta. De 730 de zile, în viaţa noastră. Şi vom învinge, în cea mai bună zi a vieţii noastre”, a tunat el pe Aeroportul Militar Gostomel.

Volodimir Zelenski era însoţit de lideri din Occident veniţi la Kiev să-l susţină la marcarea a doi ani de la invazia rusă..

”Le mulţumesc tuturor militarilor noştri, poporului nostru şi celor care, în întreaga lume, sunt cu noi şi cu adevărul. Glorie Ucrainei!”, a declarat şeful statului ucrainean.

Generalul Oleksandr Sîrski, comandantul armatei ucrainene, care intră slăbită în al treilea an de război cu Rusia, a promis că Ucraina va triumfa împotriva ”beznei” ruse.

La marcarea a doi ani de război, premierul italian Giorgia Meloni a venit la Kiev, unde urmează să prezideze o reuniune virtuală a G7 cu privire la Ucraina, la cetedrala Sf Sofia, în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în care se va discuta despre impunerea unor noi sancţiuni Moscovei.

Premierii canadian Justin Trudeau şi belgian Alexander de Croo şi preşedinta Comisiei Eurropene (CE) Ursula von der Leyen au sosit în capitala ucraineană sâmbătă dimineaţa, la exact doi ani de la lansarea invaziei la scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: