Skip to content
Societate

Vom putea participa la petrecerea de Revelion? Ce spune consilierul premierului pe probleme de ordine publică

New York Post

Consilierul premierului pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului, Virgil Guran, a explicat pentru PS News la ce măsuri se gândește Executivul pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Precizările lui Guran vin după ce Ludovic Orban a afirmat că petrecerile de Revelion sunt considerate evenimente private care intră în categoria celor interzise de actele normative adoptate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Decizia oficială cu privire la petrecerile de revelion nu s-a luat, dar după cum se mișcă lucrurile este clară situația că va trebui gândit totul foarte bine”, spune Guran.

În cazul persoanelor care au plătit deja pentru închirierea unei cabane de revelion, consilierul prim-ministrului susține că acest lucru „va trebui stabilit de Comitetul pentru Situații de Urgență”.

„În mod normal, potrivit hotărârilor de până acum, activitatea de sub 20 de persoane se poate, dar trebuie să vedem cum evoluează pandemia, depinde de mai multe lucruri. Într-adevăr, se discută orice variantă, orice scenariu, pentru că nu ai de unde să știi cum evoluează lucrurile, dar se vor lua hotărâri la momentul oportun”, a spus liberalul.

În ceea ce privește petrecerile organizate acasă, Guran atrage atenția că va fi aplicată limita de persoane și în cazul locurilor publice, cât și în cazul petrecerilor organizate acasă.

„Normal, ceea ce este acasă sau la un local e valabil și într-o parte și în alta. Dacă se stabilește limita de 20 de persoane pentru întruniri la un local așa va fi și în cazul petrecerilor organizate acasă, că e normal, măsura sanitară e aceeași. Posibilitatea de infectare e aceeași, indiferent că ești acasă sau într-un local. Chiar dacă se vorbește de o petrecere acasă într-un grup de prieteni, virusul nu ține cont că suntem prieteni sau că ne-am cunoscut întâmplător la 20 de persoane”, a conchis consilierul prim-ministrului.

Premierul Ludovic Orban a făcut un apel la cei care continuă să organizeze şi să participe la petreceri private să amâne aceste evenimente, explicând că riscul de transmitere a virusului la aceste petreceri este ”uriaş”. Orban a anunţat că petrecerile de Revelion sunt considerate petreceri private şi nu vor putea fi organizate, iar românii care vin în ţară de Crăciun vor intra în carantină dacă se întorc din ţări cu un indice de infectare mai mare decât cel înregistrat de România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *