Skip to content
Europa

Von der Leyen avertizează Italia înainte de alegerile de duminică: „Dacă lucrurile merg într-o direcție dificilă, ca în Ungaria și Polonia, avem instrumente”

BBC

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat Italia cu privire la consecințele pe care le va avea dacă se va îndepărta de principiile democratice, lansând o amenințare puțin voalată înaintea alegerilor de duminică, pe care probabil le va câștiga un bloc de dreapta condus de Giorgia Meloni, transmite Reuters, citat de Hotnews.

„Abordarea mea este că, indiferent de guvernul democratic care este dispus să lucreze cu noi, lucrăm împreună”, a declarat von der Leyen la Universitatea Princeton din Statele Unite joi, răspunzând la o întrebare privind existența unor îngrijorări în legătură cu viitoarele alegeri din Italia.

„Dacă lucrurile merg într-o direcție dificilă, am discutat despre Ungaria și Polonia, avem instrumente”, a adăugat ea.

Matteo Salvini, șeful Ligii și o parte a alianței conservatoare a lui Meloni, a criticat afirmațiile, spunând că sunt de o „aroganță rușinoasă”.

„Ce este asta, o amenințare? Respectați votul liber, democratic și suveran al poporului italian!”, a scris el pe Twitter.

Articolul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *