Skip to content
Politică

Vosganian (ALDE): Vă rog să includem o declaraţie politică în Parlament de recunoaştere a genocidului armean

" "

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a făcut un apel, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru „o declaraţie politică în Parlament de recunoaştere a genocidului armean”, scrie Agerpres.

Declaraţia a fost făcută în cadrul dezbaterilor la Proiectul de Lege privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.

" "
" "

Avem o atitudine unanimă de condamnare a Holocaustului. Vă rog să includem pe agenda partidelor şi o declaraţie politică în Parlament de recunoaştere a genocidului armean. Este o temă pe care până acum partidele din România au evitat să o ia în seamă. Sunt zeci de parlamente din întreaga lume, Parlamentul European şi mai toate parlamentele din Europa care au făcut astfel de declaraţii de recunoaştere a genocidului armean„, a afirmat miercuri preşedintele Uniunii Armenilor din România.

El afirmat că nicio tragedie de o asemenea dimensiune „nu are o limbă maternă”.

Atunci când vorbim despre o tragedie de acest fel, vorbim în acelaşi timp de toate tragediile lumii şi nicio tragedie de acest fel nu are o limbă maternă. De aceea eu cred că recunoaşterea Holocaustului trebuie în mod simetric însoţită şi de un demers politic de recunoaştere a genocidului armean, care, chiar dacă nu va avea un muzeu în România, pentru că acest genocid nu s-a petrecut pe teritoriul României, ci, dimpotrivă, teritoriul României a fost sălaş pentru supravieţuitorii genocidului, pune însă în faţa noastră ideea, provocarea unui tratament egal pentru toate aceste traume ale umanităţii„, a adăugat Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *