Skip to content
Politică

Vosganian arată adevărata față a negocierilor ALDE-PNL: Trăim în halucinații? EXCLUSIV

psnews

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a comentat joi, pentru PSnews.ro, scenariul vehiculat intens în ultima perioadă, conform căruia ALDE va trăda PSD şi se va alătura PNL pentru a forma viitorul guvern.

CITIȚI ȘI: Scenariul care ZGUDUIE scena politică: Tăriceanu în fruntea PNL!

„Acesta nu este un scenariu pentru mâine; acesta este un scenariu posibil pe termen lung. Din moment ce adevărații liberali sunt aici, e posibil ca liberalii din PNL să ni se alăture, ceea ce e un curs firesc. Dar nu știu dacă de aici ar putea să rezulte că noi nu mai sprijinim guvernul ALDE-PSD și facem o coaliție cu PMP și cu USR”, a declarat Vosganian, pentru PSnews.ro.

Totodată, Vosganian a explicat că ipoteza unor negocieri între ALDE și PNL pentru formarea unui mare partid liberal este un obiectiv declarat al ALDE (realizarea „unui partid liberal autentic în România”), însă acest lucru nu înseamnă că partidul pe care îl conduce ar trăda alianța cu PSD, pentru guvernare.

„Dacă noi facem negocieri cu PNL pentru un mare partid liberal, nu are legătură cu angajamentul nostru cu PSD. Oricum, nu facem acum negocieri cu PNL. Asta este o opțiune pentru viitor. Pentru viitor e bine să avem un partid liberal autentic în România, așa cum vrea ALDE. De aici și până la faptul că ALDE ar putea să trădeze alianța pe care a proclamat-o și să înceapă negocierile cu USR și cu Băsescu pentru o nouă coaliție e un drum atât de lung, încât nu are nicio legătură.

Cu toate acestea, Varujan Vosganian a exclus ipoteza unei fuziuni cu PNL în viitorul apropiat: „Noi trăim pe lumea asta sau trăim în halucinații? Adică se poate crede așa ceva, că mâine facem fuziune cu PNL în congres și trebuie să negociem cu ăia, în virtutea faptului că Raluca Turcan ne promite că fuzionează cu noi și că o să-l aleagă președinte pe Tăriceanu? Zău, ne-am pierdut mințile cu tot! Adică, deja credem că în România orice este posibil și că nimeni nu valorează nimic, că toți trădează tot și așa mai departe.

Sunt lucruri complet diferite. Unul este alcătuirea guvernării astăzi. Al doilea este obiectivul ALDE pe care l-am proclamat încă de anul trecut, ca în jurul ALDE să se creeze adevăratul pol autentic liberal în România”, a mai afirmat liderul filialei ALDE Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *