Skip to content
Politică

Vosganian dă de pământ cu doi jurnalişti: Ce îi supără, de fapt?!

Senatorul de Iaşi Varujan Vosganian (fost membru PNL, în prezent membru ALDE, din septembrie 2015) dă de pământ cu doi jurnalişti.

Parlamentarul a făcut precizări după interviul pe care susține că l-a acordat pentru Ziarul Evenimentul. Senatorul ALDE a scris că a acordat un interviu pentru Evenimentul de Iași, interviu care nu a mai fost publicat de ziarul respectiv, astfel că Vosganian a fost nevoit să îl publice pe blogul propriu. Pe de altă parte, Robert Ferenț, redactor-șef la Ziarul Evenimentul, și Anca Burniche, jurnalistă, au spus, contactați de dcnews.ro, că nu este vorba despre cenzură atât timp cât a fost o discuție liberă și nu un interviu.

Ulterior, Varujan Vosganian a revenit pe blog cu mai multe clarificări.

„Ca om trecut prin multe, îmi înregistrez declarațiile din conferințele de presă. Deci la întrebarea domnului jurnalist de la ziarul Evenimentul răspund: înregistrarea a fost făcută de colegii mei de la ALDE-comunicare. În același timp, interviul a fost înregistrat și filmat și de alți reprezentanți ai presei ieșene, aflați la fața locului. (…) înțeleg că nu a fost un interviu ci doar câteva întrebări legate de situația politică. Iată, spre informarea respectivilor jurnaliști, definiția interviului, potrivit dicționarului explicativ al limbii române: INTERVÍU, interviuri, s. n. Convorbire între o personalitate politică, culturală etc. și un ziarist, în cursul căreia acesta îi pune întrebări spre a afla părerile personalității în diverse probleme (de actualitate), în vederea publicării lor în presă sau a difuzării lor la radio și televiziune; p. ext. text al acestei convorbiri, apărut în presă sau difuzat prin radio și televiziune. – Din engl., fr. interview. (…) Ca să și glumim puțin, reamintesc domnișoarei jurnalist că după ce mi-a pus prima întrebare ne-am așezat amândoi, deci interviul nu a fost pe picior pe plecare, ci cât se poate de așezat 🙂 Dovadă vreo zece martori și casetele filmate. Pe de altă parte, nu înțeleg ce importanță ar avea dacă am vorbit în picioare sau stând pe scaun. Aristotel, de pildă, și școala peripatetică, filozofau mergând”, punctează parlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *