Skip to content
Politică

Vosganian, verdict dur pentru economia românească

Fostul ministru liberal al Economiei și Finanțelor Varujan Vosganian a declarat că anul 2014 este eșuat din punct de vedere a economiei românești.

În cadrul unei conferințe de presă, Varujan Vosganian a prezentat mai multe cifre statistice în baza cărora a demonstrat că economia României s-a degradat anul acesta. Totodată, acesta condamnă faptul că premierul Victor Ponta, candidat la președinție, nu dă importanță economiei românești.

" "
" "

„Evaziunea fiscală la TVA este dublă față de momentul când eram ministru în 2008. Acum evaziunea fiscală din TVA este 13 procente din PIB, adică 20 de miliarde de euro, față de 8 la sută cât era în 2008. De asemenea, investițiile sunt într-un stadiu dramatic. În primele opt luni ale acestui an au ajuns la 7 miliarde de lei, însă dacă tăiem inflația rezultă o cifră de 5 miliarde de lei. În anul 2008, investițiile s-au cifrat la 20 de miliarde de lei. Despre locuri de muncă ce să mai vorbim. PSD nu a reușit niciodată să creeze locuri de muncă și a lăsat de fiecare dată mai puține când a plecat de la guvernare decât a preluat”, a declarat Varujan Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *