Skip to content
Politică

Vosganian decriptează dedesubturile atacului din ALDE la Tăriceanu

www.cotidianul.ro

Senatorul ALDE Varujan Vosganian decriptează dedesubturile atacului la co-președintele Călin Popescu-Tăriceanu venit chiar din partea unui membru al aceluiași partid (provenit din aripa PC).

CITIȚI ȘI: Turbulențe în ALDE: se cere DEMISIA lui Tăriceanu

Fostul ministru al Economiei a declarat – într-un comunicat remis, luni, PSnews.ro – că senatorul Vasile Nistor (cel care s-a pronunțat în favoarea plecării lui Tăriceanu din fruntea Senatului) ar negocia trecerea la alt partid – cel mai probabil, la PNL – și aceasta ar putea fi explicația pentru ieșirea de astăzi a parlamentarului.

„După cinci luni, senatorul Vasile Nistor este deranjat de problema procesului președintelui Senatului Călin Popescu-Tăriceanu, cerând azi demisia acestuia din funcția deținută.

Cu o întârziere de 5 luni de zile, cât a trecut din luna aprilie și până în prezent, domnul Vasile Nistor a avut revelația că este deranjat de faptul că președintele Senatului este chemat de DNA într-un dosar fără niciun fundament. Timp de 5 luni de zile, domnul Nistor nu s-a sinchisit să aibă vreun comentariu referitor la acest subiect, ci, dimpotrivă, i-a priit poziția de vicepreședinte al Senatului susținut de ALDE.

Declarația domnului Vasile Nistor, pe lângă faptul că ignoră prezumția de nevinovăție existentă în Constituția României, are la bază doar motive de oportunitate politică: nu se mai află pe listele ALDE pentru alegerile parlamentare, nefiind dorit de nicio organizație a partidului din țară. Lipsa de activitate, dar și interesul strict personal de care a dat dovadă au demostrat că domnul Nistor nu are prestanța necesară pentru a ocupa o funcție politică.

Ieșirea publică a senatorului Vasile Nistor reprezintă, în fapt, negocierea trecerii sale la altă formațiune politică. În mod surprinzator, dar explicabil după afirmația din Senat a domnului Nistor, înainte de începerea ședinței, senatorii PNL au anunțat că va urma o declarație «tare», pentru a-i cita direct pe cei din PNL. Este de văzut în următoarele zile dacă această previziune se va adeveri”, a scris Varujan Vosganian în comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *