Skip to content
Politică

Vosganian iese la atac: Tudose vrea să rupă coaliția!

www.cotidianul.ro

Varujan Vosganian l-a criticat dur pe premierul Mihai Tudose în chestiunea crizei politice legată de o posibilă remaniere.

Varujan Vosganian a declarat că Tudose însuși este cel care dorește ruperea coaliției.

„În legătură cu evenimentele din ultimele zile, ALDE are următoarea poziție. În primul rând, în ceea ce privește ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, acum două săptămâni AlDE, prin vot a reconfirmat încrederea pentru ministrul nostru”, a declarat Varujan Vosganian, potrivit DCNews.

„Față de votul acela nu s-a întâmplat nimic și nu intenționăm să revenim asupra lui.  Acest vot de  încredere pe care l-am acordat ministrului a fost confirmat și de votul pe care Senatul l-a dat în plen.

În legătură cu ipotza remanierii, procedurile interne ale coaliției de guvernare spun limpede că orice remaniere se face în urma propunerilor pe care premierul le reprezintă în fața coaliției de guvernare. Neexistând până acum o astfel de propunere, pentru noi această posibilă remaniere rămâne doar o ipoteză pe care a prezentat-o primul ministru. 

Primul ministru și Guvernul sunt în această poziție în urma susținerii politice pe care a dat-o coaliția de guvernare și este firesc ca orice posibilă remaniere să se facă în urma prezentarii de către primul  ministru în fața coaliției a motivelor care determină  să facă o anumită selecție  în ce privește miniștrii.

Între ALDE și PSD nu au existat astfel de discuții, iar o întâlnire la vârf va avea loc după ce Călin Popescu Tăriceanu va reveni de la Praga.

Am sentimentul, din ceea ce s-a întâmplat,  că cel care dorește ruperea coaliției este chiar premierul Mihai Tudose”, a mai declarat Vosganian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *