Skip to content
Politică

Vosganian se dezice de găina evazionistă din gospodării

epochtimes-romania.com

Varujan Vosganian a negat vehement că ar fi făcut vreodată referire la evaziunea prin consumul de alimente din gospodăria proprie.

Într-o intervenție telefonică la o emisiune tv, parlamentarul ALDE a afirmat că întreg scandalul a fost generat de către presă, dezicându-se de controversta sa postare de pe pagina de Facebook.

Găina evazionistă a fost o invenție a presei, o idioțenie inventată de unele agenții de presă. Niciodată n-am spus așa ceva. Declarațiile mele stâarnesc scandal numai în presă”, a replicat, la Antena 3, Vosganian, evitând să spună dacă a fost mustrat în coaliție sau în partid pentru afirmațiile sale, anunță hotnews.ro.

Vicepreședintele ALDE a închis brusc telefonul în momentul în care moderatoarea emisiunii l-a întrebat dacă consumă ouă de la găini crescute în gospodăriile țăranilor.

Punguța cu doi bani…Fiecare ou mâncat de la găina din curte „văduvește” bugetul de cincizeci de bani ! Să presupunem că folosim, în demonstrația noastră, două găini ouătoare. Una dintre ele aparține unei ferme, cealaltă unui coteț. Oul fermierului va lua calea pieței și va fi vândut, în medie, cu 1 leu (pentru ouăle ecologice ceva mai mult, pentru celelalte ceva mai puțin). Oul gospodarului va trece direct din coteț în tigaie.
Oul vândut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit și pe dividende, impozit pe salarii și contribuții la asigurările sociale. La asta se adaugă faptul că, la rândul lor, salariile și profiturile obținute din producția fermierului, din prestațiile angrosistului și din serviciile supermarketurilor reintră în circuit și generează iarăși impozite și taxe.
În schimb, oul din coteț, în drumul său spre tigaie, nu produce niciun ban”, scria pe 3 ocombrie, pe pagina sa de Facebook, Vaujan Vosganian. Ulterior, parlamentarul ALDE a încercat să spună că afirmațiile i-au fost răstălmăcite de comentariile rău-voitorilor din presă și politică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *