Skip to content
Politică

Vot în Parlamentul European pentru un ajutor de 150 de milioane de euro pentru R.Moldova. Rareș Bogdan: Nu știe nimeni dacă Moldova are sau nu o țintă pe piept

Inquam Photos / George Calin

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan anunță că joi, În Parlamentul European, se va vota un ajutor de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

„Mâine la 11.30 e votul în plen pentru un ajutor in valoare de 150 de milioane de euro pentru Moldova. În Moldova au intrat până acum 1,5 milioane de refugiați din Ucraina și eforturile ei financiare, deși nu e o țara bogată, sunt considerabile. Ea trebuie ajutata! Nu știe nimeni dacă Moldova are sau nu o ținta pe piept. Nu poate nimeni anticipa următoarea mutare a acestui Anticrist, a lui Vladimir Ilici Putin.

Orice ajutor acordat Moldovei in contextul invadării Ucrainei de către Rusia este o întărire a capacității ei de a rezista in cazul unui atac. Trebuie sa punem răul înainte, sa fim pregătiți pentru orice scenariu, ceea ce nu am făcut pana in urma cu 6 luni.

Moldova trebuie sa fie puternica atât instituțional, cât si economic si social, pentru a putea trece in etapa următoare a aderării la Uniunea Europeană pe o procedura cât de accelerată ne permite Tratatul.

Trebuie sa ne asiguram ca Moldova nu e o moneda de schimb. Orice cedare la șantaj ar echivala cu o cutie a Pandorei.

Reformele la care s-a angajat regimul de la Chișinău si pașii făcuți sunt o dovada a angajamentului pro-european al Moldovei. Trebuie sa o ajutam sa îl parcurgă, suntem datori istoriei, care a plasat-o in trena URSS. URSS nu se va reface! Asta este promisiunea noastră de europeni responsabili!”, scrie Rareș Bogdan pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *