VOT – Taxele pentru mașinile electrice „made in China” divizează statele UE

Sursa foto: Pixabay

În cadrul unui vot consultativ cu privire la impunerea taxelor suplimentare pentru mașinile electrice produse în China, 12 state au susținut decizia Comisiei Europene.

Guvernele statelor din Uniunea Europeană au expus opinii împărțite cu privire la efectele taxelor UE asupra importurilor de vehicule electrice fabricate în China într-un vot fără caracter obligatoriu, dar totuși influent, au declarat surse Reuters.

Conform acestora, Comisia Europeană (CE) a dorit să afle opiniile guvernelor din UE cu privire la noile taxe propuse în această primăvară, solicitând un vot consultativ. Deși nu are decât rolul de a arăta opiniile oficialităților executive din statele respective, votul a arătat divizarea existentă în legătură cu acest subiect. În acest context, 12 state membre UE au votat în favoarea taxelor, patru împotrivă și 11 s-au abținut, scrie Life News.

Chiar dacă nu poate fi considerat un vot care să impună o schimbare a poziției comune în această privință, este de așteptat ca reprezentanții Comisiei Europene să țină seama de opiniile exprimate de state pentru decizia finală de a impune sau nu taxe definitive.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: