Skip to content
Europa

VoteWatch: Cristian Buşoi, printre cei mai influenți europarlamentari români

Facebook

Eurodeputatul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, este considerat al treilea cel mai influent politician român membru al PE.

Potrivit topului Influence Index, realizat de VoteWatch, cu cei 20 de eurodeputați în ceea ce privește influența politică și în social media, pe prima poziție se află președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli (Italia, S&D), urmat de Manfred Weber (Germania, președintele PPE), Antonio Tajani (Italia, PPE) și Iratxe García Pérez (Spania, președintele Grupului S&D).

În clasamentul celor mai influenţi politicieni români prezenţi în Parlamentul European, liberalul Cristian Buşoi ocupă poziţia a treia, după Dacian Cioloş şi Dragoş Pâslaru.

Perioada petrecută în PE joacă un rol important în ceea ce privește influența politică. Eurodeputații mai tineri adună puncte mai multe în utilizarea social media, pe care le folosesc pentru a influența dezbaterile publice și pentru construi o comunitate care să le sprijine ideile.

Influence Index a făcut și un top al influenței în șase politici cheie: sănătate, Pactul verde european, agenda digitală, economie, afaceri externe, democrație & afaceri interne. Indexul va fi lansat și prezentat miercuri, în cadrul unui webinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *