Skip to content
Puterea Știrilor Video

Votul în Diaspora, afectat de pandemie. Adrian Dupu (PNL): În țările care ne vor interzice deschiderea secțiilor se va vota doar la consulate sau ambasade

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat la ”Puterea Știrilor”, liberalul Adrian Dupu, candidat pe listele PNL Prahova la Camera Deputaților și secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a declarat că, în acest moment, din cauza restricțiilor impuse în mai multe țări pe fondul pandemiei de coronavirus, nu se poate anticipa în ce măsură va fi afectat votul românilor din Diaspora la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Undeva sub 30.000 de români s-au înscris pentru votul prin corespondență, iar noi am încercat să promovăm acest mijloc de vot. Se vor deschide secții într-adevăr, misiunile noastre diplomatice iau toate măsurile.

Doar în cazul țărilor care ne vor interzice deschiderea secțiilor nu se va putea vota decât la secțiile consulare sau la ambasade. Asta înseamnă că în unele țări vom avea un număr mai mic secții de votare. În Republica Moldova știu că se vor deschide 31 de secții, s-a discutat acest lucru și dacă vom avea aceeași situație ca astăzi atunci vor fi secții de votare în majoritatea țărilor”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

În cazul Franței, Germaniei și Italiei, țările în care întâlnim cel mai mare număr de imigranți români, Adrian Dupu a declarat că nu se știe încă nimic concret pentru că „situația poate să se schimbe de la o zi la alta”.

„La ora actuală știu că se vor desfășura alegerile, dar situația poate să se schimbe de la o zi la alta în funcție de evoluția situației pandemice în țările respective. Este foarte greu de prevăzut, mai este o lună până la alegeri. Acum o lună noi aveam sub 1000 de cazuri pe zi, iar acum avem 6000, deci este greu de prevăzut ce va fi”, a conchis liberalul.

1 comentariu la “Votul în Diaspora, afectat de pandemie. Adrian Dupu (PNL): În țările care ne vor interzice deschiderea secțiilor se va vota doar la consulate sau ambasade

  1. Fara Diaspora PSD cistiga iar , ramine doar speranta ca in Germania sa se poata vota , unde conform datelor din 31 Dec. 2019 erau stabiliti peste 1 Milion de romani (inclusiv cei sub 18 ani) Mai sunt inca aproape 100 000 de romani cu dubla cetatenie , spune Agentia pentru Straini din Germania .Numarul romanilor veniti in ultimi 4 ani a crescut exponential in fiecare an venind din Romania dar si din alte tari mai ales din Regatul Unit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *