Skip to content
Puterea Știrilor Video

Votul liberal anti-Voiculescu, eroare sau avertisment? ”Data viitoare s-ar putea să mai greșească și alții”

Inquam Photos/Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, vicepreședintele PSD Ionuț Pucheanu, primar al județului Galați, a declarat că refuzul coaliției de guvernare ca votul pe moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu să fie secret, are o singură explicație: frica de a nu avea un alt deznodământ.

„Eu aș avea curajul să mă aventurez și să spun că nici măcar colegii din partid nu l-ar mai fi menținut în funcție”, spune social-democratul. Cât despre liberalul care a declarat în exclusivitate pentru PS News că a votat „din greșeală” moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, Pucheanu spune că „poate fi un avertisment” al PNL către USRPLUS. „E posibil să fie și un avertisment către USRPLUS și Vlad Voiculescu că data viitoare s-ar putea să mai greșească și alții”, spune acesta.

" "

„Ar trebui să ne obișnuim cu această atitudine a celor aflați la Putere, de a refuza orice inițiativă ce vine din partea opoziției. Pe de altă parte, gestul de astăzi îmi denotă frică. Din informațiile mele, dacă ar fi fost un vot secret, cel mai probabil singura bilă albă era a domnului Vlad Voiculescu. Eu aș avea curajul să mă aventurez și să spun că nici măcar colegii din partid nu l-ar mai fi menținut în funcție, dar politica este de multe ori pe aparențe, ne înțelegem, ne pupăm pe obrăjori, ne strângem în brațe de fiecare dată. Cam asta încearcă să facă de fiecare dată coaliția aflată la Putere, să încerce să mimeze înțelegerea(…)

Au vrut să fie vot la vedere astăzi tocmai pentru ca nu cumva, mai ales cei de la PNL, să derapeze și să voteze altfel de cum le cerea linia de partid (…). E posibil să fie și un avertisment (n.r-deputatul care a votat „din greșeală” moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu) către USRPLUS și Vlad Voiculescu că data viitoare s-ar putea să mai greșească și alții. La modul: <<Te-am salvat de data asta, ne-am asumat toată tevatura publică pe care a reușit-o domnul ministru să o creeze, dar nu întinde coarda pentru că s-ar putea să fie nevoie doar de 4-5 voturi, sau doar de un singur vot „din greșeală” să greșească cumva bilele>>”, a declarat Ionuț Pucheanu la Puterea Știrilor.

Amintim că moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost respinsă, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor. Moțiunea a fost respinsă cu 140 voturi „pentru”, 161 voturi „împotrivă”, o abțineri, iar doi deputați nu au votat.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a cerut ca votul pe moțiune să fie secret, însă propunerea a fost respinsă prin votul plenului. Votarea unei moțiuni simple prin vot secret ar fi fost o premieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *