Skip to content
Politică

Votul tinerilor, un vot important pentru alegerea unui model nou de președinte

Votul tinerilor, inclusiv al celor care votează pentru prima dată este un vot important pentru alegerea unui model nou de președinte.

Implicarea tinerilor în politică este, în opinia mea, esenţială şi depinde de noi în ce măsură generaţiile care urmează vor fi pregătite să îşi asume un rol important și în actul politic, administrativ și decizional prin exprimarea votului politic. După ce au fost martorii a 10 ani de dezbinare și ură în societatea românească, în această toamnă, votul tinerilor, inclusiv al celor care votează pentru prima dată este un vot important inclusiv pentru alegerea unui model nou de președinte.

România se află la un moment de răscruce în care putem schimba un model politic bazat pe ură şi dezbinare între diferitele segmente sociale, pe austeritate şi tăieri de pensii și salarii, promovat de Traian Băsescu şi continuat de reprezentanţii dreptei prin candidaţii la alegerile prezidenţiale şi un model nou propus de un premier tânăr, Victor Ponta, care a arătat că nu este indiferent faţă de soarta generaţiilor viitoare și a tinerilor. România trebuie să se bazeze pe tinerii ei, pe inteligența şi talentul lor, pe puterea lor de schimbare, pe entuziasmul şi puterea lor de muncă. Este un mesaj pe care și tinerii din colegiul meu din Vaslui l-au transmis, nu numai în această campanie electorală.

Guvernul condus de Victor Ponta a venit în întâmpinarea tinerilor, în ultimii ani prin programe precum Prima casă, Prima maşină, care reprezintă un ajutor real pentru tinerii care vor să îşi întemeieze o familie. Bursele pentru medicii rezidenţi, majorarea salariilor profesorilor debutanţi, sprijinul acordat tinerilor antreprenori prin programul România Start-up, reducerile fiscale pentru tinerii fermieri, bursele sociale pentru cei proveniţi din familiile nevoiaşe, încurajarea angajării tinerilor pe piaţa muncii prin plata practicii în cadrul marilor companii reprezintă exemple de măsuri concrete care demonstrează că premierul Victor Ponta va fi un alt model de preşedinte, care se luptă să ţină tinerii acasă, în România, care să-i încurajeze pe cei plecați peste hotare să se întoarcă acasă, nu să îi îndrume să îşi încerce norocul în pribegie, departe de familii şi de ţara lor, așa cum sugera Traian Băsescu.

Momentul primului vot pentru generaţia tânără din România este un examen al conştiinţei, un moment de implicare în viaţa politică a cetăţii, tocmai pentru ca actul de decizie să fie unul mai responsabil. Este momentul ca tinerii să se implice mult mai activ în deciziile care privesc viitorul lor şi să opteze pentru un model de preşedinte care unește românii.

Statul român trebuie să continue promovarea unor politici publice țintite pentru a ajuta tinerii. Trebuie să descătușăm talentul tinerilor români și să le oferim aici în România oportunitățile de care au nevoie ca prim pas în eliminarea dictaturii non-valorilor care sufocă societatea românească de mult prea mulți ani.

Generația tânără de politicieni pe care și eu o reprezint înțelege tinerii și importanța lor în dezvoltarea României. De aceea cred că locul tinerilor este și în viaţa politică, în societatea civilă, în organizațiile non-guvernamentale, în mijlocul procesului decizional. Totul începe cu primul pas: votul din această toamnă, votul pentru o Românie a valorilor, votul pentru o Românie puternică!

5 comentarii la “Votul tinerilor, un vot important pentru alegerea unui model nou de președinte

 1. De unde bani ca nu vine Pontistul cu bani de la partid PSD care a jefuit tara cum a vrut
  Nu au fost 2 ani si 6 luni la guvernare nu au putut fura si acum se dau cit de mult ii doare de oameni.
  Am vazut ca se dau bani la biserici de parca am fi stat secular nu laic insa nu vad ca biserica sa faca ceva pentru oameni.
  A aparut o stire cu un batrin care nu incaseaza nimic si biserica nu s-a implicat.

 2. DACA NU LI SE VA LUA ACST DREPT CA SI IN 2 NOIEMBRIE. COPII MEI STUDENTI NU AU PUTUT VOTA. ASA A INTELES PONTA SA AJUNGA PRESEDINTE DOAR CU SENILII SI INCAPABILII.

 3. Cum poti fi atat de fraiera? 55% din votantii plagiatorului sin trecuti de 50 de ani,iti lasi viitorul pe mana lor?
  44% dintre votantii lui au cel mult 10 clase?Te identifici cu ei si vrei ca impreuna cu ei sa hotarasti soarta tinerilor care au invatat si nu au plagiat?.Doar 15% sint absolventii unei facultati, din acestia jumatate au studiat cu Iliescu la Moscova si jumatate au facut facultatea cu mausul si copy-paste.
  Daca este fotografia ta inseamna cu nu ai absolvit inca 10 clase si astepti sa dea plagiatorul o ordonanta de modificare a legii invatamantului care sa te avantajeze.Cauta-ti un model in tinerii care au fost nevoiti sa-si paraseasca tara din vina politicienilor care nu au facut nimic ca ei sa poata munci aici ,in tara lor.In tinerii aia pe care nu i-a lasat plagiatorul si acolitii lui sa voteze.Motivul pt care nu i-a lasat il poti vedea in rezultatele votului din diaspora.

 4. Doamne sfinte! Uitati-va ce au facut adeptii lui Basescu: Blaga, Iohannis cu noi! Ne dezbina si acum! Cum poti sa spui tu tanar, ca votantii lui Ponta sunt cei de 50 de ani? Pai pot fi parintii tai, Dumnezeule! Vedeti cum ne dezbina pe generatii? Treziti/va va rog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *