Skip to content
Politică

Voturile din Sectorul 1 ar trebui renumărate, susține sociologul Vladimir Ionaș: ”Sunt prea multe acuzații de fraudă de ambele părți”

Facebook/ Vladimir Ionaș

Sociologul Vladimir Ionaș a declarat pentru PS News că „nu înțelege de ce în Sectorul 1 nu se acceptă renumărarea voturilor așa cum s-a întâmplat în Sectorul 5”. Acesta consideră că o decizie „normală” a Biroului Electoral este „renumărarea, iar dacă se constată nereguli, reluarea alegerilor”, existând foarte multe „acuzații aduse de o parte și de alta legate de fraudă”.

„Sincer, văzând decizia BEC-ului sau Biroului Electoral de Sector, nu știu exact cum se numește, de la Sectorul 5 unde au decis renumărarea voturilor, nu înțeleg de ce la Sectorul 1 nu se acceptă renumărarea și să planeze atâtea suspiciuni legate de fraudă.

În Sectorul 1 sunt atât de multe acuzații aduse și de o parte și de alta legate de fraudă încât cred că o decizie normală a Biroului Electoral ar fi renumărarea, iar dacă după renumărare se constată că sunt multe nereguli, chiar și reluarea votului. Nu-mi dau seama din punct de vedere legal cum se poate face lucrul ăsta dar nu cred că cea mai bună decizie este să închidem așa ochii și să mai planeze atâtea suspiciuni de fraudă”, explică sociologul.

Întrebat de ce crede că Dan Tudorache nu poate accepta o înfrângere, Vladimir Ionaș a precizat că „așa stau lucrurile, candidații care pierd consideră că nu este adevărat”, amintind de alegerile de acum patru ani când nici Clotilde Armand nu a putut accepta pierderea scaunului de Primar al Sectorului.

„Asta nu pot eu să spun. Este decizia lor. Nu mă pot pune în pielea domnului Tudorache sau a altui candidat. Îmi aduc aminte că și acum patru ani doamna Clotilde Armand nu putea să accepte că a pierdut cu toate că asta se întâmplase. Așa stau lucrurile, candidații care pierd consideră că nu este adevărat. Nu mă pot pune în locul candidatului”, a conchis Vladimir Ionaș.

Scandalul voturilor continuă la Sectorul 1, iar primarul în funcție Dan Tudorache cere reluarea alegerilor, nu renumărarea voturilor.  În imagini apărute în spațiul public, persoane prezentate ca fiind membri USR par că umblă la sacii cu voturi, la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Cer reluarea alegerilor, nu renumărarea voturilor. Reprezentantul meu mi-a spus de acele imagini. Au fost recunoscute persoane care au intrat în acea cameră, era un candidat, nu avea voie, eu am stat în tocul ușii. Facem solicitare la BEC după astfel de imagini. Personalul tehnic nu avea ce să caute acolo. PSD trebuie să ceară anularea alegerilor în București, dacă la un sector s-a întâmplat așa ceva…Sacul nu trebuia să fie scos din acea încăpere. Le transmit locuitorilor din Sectorul 1 că votul a fost viciat”, a declarat Tudorache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *