Skip to content
Sport

Vouchere de 300 de lei pentru copiii care practică un sport de performanţă

Facebook

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, joi, că Guvernul a adoptat prin ordonanţă de urgenţă acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă.

Este vorba de vouchere a câte 300 de lei care să fie folosite la prima legitimare a unui copil la un club sportiv. “Astăzi Guvernul a adoptat prin ordonanţă de urgenţă acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă. Este o măsură, o intervenţie urgentă a guvernului în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii în ţară să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi la nivelul entităţilorr sportive din România şi pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi.

Din păcate acum cifra copiilor care practică sport în regim legitimat este mai mică decât nevoia sportului românesc. Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă. Există numeroase beneficii legate de sănătate, evident. Acest voucher poate să-i asigure primul echipament sau primele condiţii pentru a-şi asigura această activitate fizică. Există evident beneficii sociale, sportul trebuie privit ca formă de educare”, a spus Stroe.

El a precizat că programul va începe în data publicării ordonanţei în Monitorul Oficial şi că obiectivul până la sfârşitul anului este de 30.000 de vouchere. “Programul va începe în data cu publicarea acestei ordonanţe în Monitorul Oficial, în termen de zece zile MTS va emite şi normele de aplicare. Voucherul va fi unul nominal, netransmisibil, va putea fi obţinut o singură dată, o simplă solicitare pe care copilul, odată legitimat la clubul sportiv o poate face este suficientă pentru a transmite mai departe direcţiei judeţene această solicitare, urmând ca noi, MTS, să punem la dispoziţie aceste vouchere care pot fi folosite de copii în termen de şase luni de la dobândire. Pentru prima fază a acestui program, pentru ultimele luni ale acestui an, ţintim un obiectiv de 30.000 de vouchere a câte 300 de lei. Şi avem disponibilitate şi pentru anul viitor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *