Skip to content
Politică

Vouchere de vacanță de 1 miliard de lei pentru bugetari, în 2018. Pentru câți ani se prelungește măsura

Guvernul a decis, vineri, ca toţi salariaţii din sistemul public să beneficieze de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei şi în următorii doi ani. Potrivit Ministerului Turismului, până în luna noiembrie a acestui an au fost emise vouchere în valoare de peste 1 miliard de lei.

Pentru că este o măsură care şi-a dovedit eficacitatea, Guvernul a decis să acorde vouchere atât în 2019, cât şi în 2020. Datorită voucherelor, numărul de turişti din România a crescut simţitor. De exemplu, doar pentru luna septembrie, a crescut cu 14 procente numărul turiştilor români care au înnoptat într-o unitate autorizată faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. La nivel naţional, numărul total al turiştilor a crescut cu aproximativ 6%, date valabile pentru perioada de la începutul anului până în septembrie, raportat la anul trecut. A fost o măsură apreciată de către industrie, motiv pentru care reprezentanţii acesteia ne-au solicitat să o prelungim şi în următorii ani sub aceeaşi formă”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, citat într-un comunicat de presă, anunță News.ro.

Potrivit documentului, un efect secundar al acestei măsuri a constat şi în creşterea cererilor de autorizaţii pentru unităţile de cazare din România.

În medie, la nivelul întregii ţării, a fost înregistrată o creştere de 10% a cererilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, se arată în document.

Sursa citată precizează că decizia acordării voucherelor de vacanţă pentru următorii doi ani vine după ce Ministerul Turismului şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale au iniţiat o Ordonanţă de Urgenţă care modifică şi completează OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, în sensul prorogării termenelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *