Skip to content
Puterea Știrilor Video

Voucherele anti-criză din Sectorul 1 nu se mai dau cum vrea Clotilde Armand. PSD a schimbat schema de acordare a ajutoarelor

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Florin Manole, președintele PSD Sector 1, a declarat că edilul Clotilde Armand a lansat proiectul vouchere anti-criză, fără a avea acordul Consiliului Local, așa cum prevede legea. Social-democratul a explicat, însă, că proiectul a fost schimbat, la propunerea coaliției PSD-PNL, și cetăţenii din Sectorul vor primi până la 3.000 de lei bani pentru facturi sau pentru renovări.

Concret: cei care au un salariu cuprins între salariul minim și salariul mediu vor primi 2000 de lei, iar cei care au un venit mai mare decât salariul mediu vor primi 1000 de lei. Proiectul a trecut deja de votul Consiliului Local și urmează ca în următoarele 10 zile să se stabilească regulamentul.

„Dacă vă uitați pe definiția sărăciei în România, o să vedeți că cele mai multe gospodării aflate în sărăcie sunt familiile monoparentale. Pentru astfel de situații, doamna Clotilde Armand oferea 1.000 de lei”, atrage atenția Florin Manole.

„Legat de vouchere, este un proiect pe care l-a început fără a avea acordul Consiliului Local și l-a început într-un mod greșit, în opinia noastră, a PSD. Era obligatoriu să aibă acordul Consiliului Local, inclusiv pentru a lansa programul. Doamna Armand a lansat, pe o platformă online, invitație cetățenilor pentru a se înscrie. Diferența este că doamna Armand a lansat înscrieri pentru un program de 1.000 de lei pentru fiecare cetățean, iar amendamentele noastre schimbă foarte mult acest proiect al doamnei, și anume: noi nu suntem de acord că fiecare cetățean major trebuie să primească 1.000 de lei.

Noi credem că trebuie schimbată, în primul rând, abordarea, și apoi cuantumurile. Abordarea, în sensul că ne uităm la o gospodărie, nu la fiecare individ în parte. De cealaltă parte, cuantumurile sunt diferite în sensul că pentru o familie, o gospodărie care are venituri medii, sub nivelul minimului pe economie, noi propunem și am votat așa, 3.000 de lei/gospodărie. Pentru familiile cu venitul mediu sub nivelul salariului mediu pe economie, avem 2.000 de lei și pentru celelalte gospodării vorbim de 1.000 de lei. De ce avem abordarea aceasta pe gospodării și nu pe individ? Dacă vă uitați pe definiția sărăciei în România, o să vedeți că cele mai multe gospodării aflate în sărăcie sunt familiile monoparentale. Pentru astfel de situații, doamna Clotilde Armand oferea 1.000 de lei(…). Sunt oameni în Sectorul 1 pentru care 1.000 de lei nu ar fi contat și sunt oameni în Sectorul 1 unde 1.000 de lei sau 2.000 de lei fac o diferență enormă în a reuși să ai o viață decentă într-o anumită perioadă dificilă”, a declarat Florin Manole, președintele PSD Sector 1, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *