Skip to content
Politică

Voucherele de vacanță, istorie. Olguța Vasilescu anunță o schimbare radicală

" "

Voucherele de vacanță și normele de hrană vor deveni istorie.

Potrivit anunțului făcut, marți, la finalul dezbaterilor din Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților privind proiectul Legii salarizării în sistemul bugetar, de ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, voucherele  de vacanță și normele de hrană se vor acorda de la începutul lui 2018 în bani.

" "

„Mai mulți bugetari iau tichete de masă anul acesta și, de asemenea, este o ordonanță de urgență, dată de Guvernul României, în care toți bugetarii iau un voucher de vacanță, dar care nu este în bani, cum este anul viitor, ci este tichet. S-a rămas pe această variantă, până la începutul anului viitor, iar la începutul anului viitor urmează să se acorde și aceste drepturi, în bani de data aceasta, nu în tichet”, a explicat Olguța Vasilescu.

Mai mult, aceasta a declarat, potrivit Româniatv.net, că au fost făcute o serie de reglaje în ceea ce privește salarizarea primarilor, făcându-se o diferențiere între primarul de oraș și primarul de comună, care au același număr de locuitori.

„Nu a fost nicio majorare la primari. Sunt foarte mici reglaje. În general, înainte, în lege, se spunea localitate sub 20.000 de locuitori, de exemplu, dar nu se făcea distincția dacă e vorba de oraș sau de comună, pentru că sunt și comune foarte mari în România, până în 20.000 de locuitori. Practic, doar aceste reglaje au fost. Nu sunt creșteri pentru anumiți primari. S-a făcut o diferențiere între primar de oraș și primar de comună, care au același număr de locuitori. Și primarul general al Capitalei, atât a fost făcută”, a precizat ministrul Muncii, subliniind că inițial Comisia operase niște scăderi, dar că „astăzi le-a adus la loc în varianta Senatului”.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *