Skip to content
București

Voucherele pentru biciclete, afacere profitabilă pentru bucureșteni

Bucuresti FM

Voucherele oferite de Primăria Capitalei pentru achiziționarea de bicilete, în valoare de 500 de lei, au fost scoase la vânzare pe o platformă online, cu prețuri între 350 și 400 de lei.

Unii dintre cei care vând voucherele se oferă chiar să meargă alături de cumpărător la magazin pentru achiziționarea unei biciclete, deși acest lucru este interzis de regulament, informează News.ro.

De asemenea, într-unul din anunțurile postate pe platforma online, unul dintre cei care își vinde voucherul oferă consultanță pentru alegerea celei mai bune biciclete, în timp ce altul oferă spre vânzare chiar două tichete de reducere.

„Voucher bicicletă, trotinetă (numai electrică), Segway, Ninebot etc. Din păcate, eu imi luasem deja. Am două vouchere, dacă cineva e interesat, sunt dispus să vă însoţesc la magazin pentru achiziţie. Preţul este pe bucată. Acord şi consultanţă pentru tipul de bicicletă potrivit pentru dumneavoastră, de unde să luaţi, ce să luaţi, ce mărimi, ce merită şi ce nu merită”, este unul dintre anunțurile de vânzare.

O altă persoană ce avea publicat un anunț de vânzare a unui voucher, a fost contactat de către cei de la News.ro, însă a afirmat că l-a vândut pentru 350 de lei la o zi după afișarea pe site.

„L-am vândut alaltăieri. Mă rog, nu l-am vândut pe el fizic, dacă stai să te gândeşti. Am fost cu cumpărătorul, era o doamnă care voia bicicletă pentru băiatul ei de 12 ani, parcă. Am fost, am văzut, am şi sfătuit-o ce să cumpere, a luat bicicleta şi mi-a dat banii. Mi-a dat mie 350 de lei cât am cerut pe voucher – voiam 400, dar am lăsat de la mine – şi a achitat diferenţa peste 500, cât valorează voucherul, la magazin”, a spus persoana respectivă.

Primăria municipiului București a anunțat că datele personale ale beneficiarului au fost tipărite pe voucherele de reducere, tocmai pentru a preveni revânzarea acestora. Totuși, beneficiarul îl poate însoți pe viitorul cumpărător pentru achiziționarea unei biciclete, acest lucru nefiind interzis de regulament,  motivația fiind aceea că la finalul procesului, tot un bucureștean se va bucura de o bicicletă nouă, mai adaugă sursa citată.

Prin proiectul „Bicicliști în București” au fost acordate 5000 de vouchere în valoare de 500 de lei cetățenilor cu vârsta de peste 18 ani, condiția fiind aceea de a avea domiciliul în București.

După anunțul privind acordarea acestor tichete de reducere pentru achiziționarea unei biciclete noi, PMB-ul s-a confruntat cu un număr foarte mare de cereri într-un timp foarte scurt. Procesul a fost întrerupt atunci, pentru verificarea și centralizarea tuturor solicitărilor, ulterior numărul tichetelor fiind suplimentat cu 25.000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *