Vrancea: Amenzi de 78.000 de lei date de Protecţia Consumatorilor în urma controalelor în centrele sociale din judeţ

ANPC
Sursă foto: ANPC

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vrancea au aplicat amenzi în valoare de 78.000 de lei în urma controalelor efectuate săptămâna trecută în centrele care oferă servicii sociale pentru adulţi, copii şi persoane cu dizabilităţi din judeţ, a informat, miercuri, instituţia.

„În perioada de 10.07.2023 – 13.07.2023, în cadrul acţiunii comune desfăşurată sub coordonarea Instituţiei Prefectului judeţului Vrancea, comisarii din cadrul CJPC Vrancea au efectuat acţiuni de control la unităţi de servicii sociale de pe raza judeţului, fiind încheiate un număr de 33 de documente de control referitor modul în care sunt respectate prevederile legale specifice activităţii. În urma controlului, s-au constatat mai multe abateri pentru care operatorii economici au fost sancţionaţi contravenţional, fiind aplicate în total 34 sancţiuni contravenţionale, respectiv opt amenzi în valoare totală de 78.000 lei şi 26 avertismente”, se arată într-un comunicat al CJPC Vrancea.

Potrivit instituţiei, a fost dispusă oprirea definitivă de la utilizare în cadrul serviciilor a 26 kg alimente cu risc pentru consumatori, respectiv alimente donate cu data durabilităţii minimale depăşită şi au fost oprite de la utilizare mai multe produse cosmetice.

Printre neregulile constatate s-au numărat utilizarea de produse cosmetice ale căror termene de valabilitate au fost şterse, unele dintre aceste produse au fost ştanţate direct pe ambalaj cu alte termene de valabilitate, neasigurarea condiţiilor igienice la toalete, linoleum degradat, rupt sau murdar pe holurile de acces, mobilier degradat în camere, saltele murdare, lenjerie veche şi uzată.

De asemenea, inspectorii CJPC Vrancea au descoperit situaţii în care prepararea hranei se făcea în spaţii neautorizate şi neîntreţinute corespunzător, cu infiltraţii şi igrasie sau camere de depozitare a dispozitivelor medicale şi substanţe de curăţenie insalubre, o informare incompletă în listele meniu cu privire la declaraţia nutriţională, a aditivilor utilizaţi sau existenţa de produse care pot cauza alergii şi intoleranţă în preparatele culinare oferite.

Pentru trei unităţi controlate, s-a dispus măsura de remediere a deficienţelor constatate în termen de 30 de zile.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: