Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Apele încep să se retragă la Bilieşti, toţi localnicii având acces în gospodării

Apele încep să se retragă în comuna vrânceană Bilieşti, cea mai afectată de inundaţii, în urma ploilor abundente din ultimele zile. Sunt însă zeci de case inundate, la fel şi 550 de hectare de culturi agricole care sunt afectate în totalitate. Conform estimărilor iniţiale, în Vrancea, 16 localităţi au fost lovite de inundaţii după episodul din weekend.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu, în localitatea Bilieşti s-a acţionat fără întrerupere pentru evacuarea apei din gospodării, curţi, grădini, terenuri agricole şi drumuri.

Cu ajutorul motopompelor din dotare, pompierii militari au reuşit să scoată apa acumulată din 19 gospodării. S-a reuşit evacuarea apei şi de pe DJ 204D, cu toate acestea tronsonul Podul Zamfirei-Bilieşti-Suraia rămâne în continuare închis deoarece furtunurile de refulare ale motopompelor de mare capacitate, cu care se acţionează în zonă, împiedică accesul. Se poate ajunge în localitate folosind ruta: Focşani-Răduleşti-DJ 204 G-Bilieşti-Suraia. Totodată, rămâne închis DJ 204E pe tronsonul Ciuşlea-Mirceştii Vechi. În momentul de faţă, la Bilieşti, nu mai există pericol pentru populaţie. Toţi cetăţenii au acces în gospodării„, a declarat reprezentantul ISU Vrancea.

Conform primarului comunei Bilieşti, Vasile Chirilă, peste 550 de hectare de culturi sunt complet distruse, iar oamenii nu vor mai avea ce culege nici de pe câmpuri şi nici din grădini. Totodată, conform primelor estimări, sunt circa 35 de case inundate şi cel puţin 70 de gospodării. În unele zone, apa a ajuns să măsoare până la un metru şi jumătate, însă marţi dimineaţă apele au început să se retragă şi nu mai sunt riscuri, informează news.ro.

În judeţul Vrancea, conform estimărilor, au fost afectate de inundaţii 16 localităţi: Focşani, Bilieşti, Mărăşeşti, Tulnici, Ploscuteni, Gugeşti, Sihlea, Nereju, Nistoreşti, Vânători, Tănăsoaia, Mera, Poiana Cristei, Reghiu, Spulber şi Suraia.

Marţi dimineaţă, în judeţul Vrancea, din cauza precipitaţiilor acumulate, rămân închise circulaţiei rutiere următoarele drumuri:  DJ 204 D pe tronsonul Podul Zamfirei – Bilieşti – Suraia şi DJ 204 E pe tronsonul Ciuşlea – Mirceştii Vechi. Circulaţia se desfăşoară pe rute ocolitoare.

De asemenea, în cursul zilei de marţi, DJ 204 G pe segmentul Boţârlău -Suraia va fi blocat, întrucât se efectuează lucrări de decolmatare.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *