Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Când DSP şi Primăria Focşani se ceartă, suferă populaţia

Focsani/ DSP Vrancea
" "

În vreme ce DSP îl acuză pe primarul Cristi Misăilă că nu s-a implicat în preluarea şi finanţarea centrului de vaccinare amenajat la Casa Armatei, edilul îi acuză pe şefii DSP de rea credinţă, potrivit Adevarul.

Fluxurile dedicate populaţiei civile, funcţionale în cadrul Centrului de vaccinare de la Casa Armatei, au fost relocate începând de luni, 15 martie, către centrul de vaccinare deschis recent în comuna Suraia.

" "
" "

Astfel, persoanele care au fost programate pentru centrul de vaccinare de la Casa Armatei au fost sunate şi direcţionate către Suraia, pentru efectuarea procesului de imunizare.

Municipalitatea, prin persoana edilului Cristi Misăilă, nu s-a implicat în preluarea şi finanţarea corespunzătoare a activităţii de vaccinare desfăşurate în cadrul centrului de vaccinare amenajat la Casa Armatei, pentru populaţia civilă, fapt care a condus la relocarea fluxurilor. Legat de acest aspect, conducerea DSP Vrancea a înaintat astăzi, 15 martie 2021, către Primăria Municipiului Focşani, o adresă prin care să fie dispuse de îndată măsurile necesare pentru organizarea şi avizarea unui nou centru de vaccinare pe raza municipiului Focşani, centru care să permită desfăşurarea a cel puţin trei fluxuri de vaccinare”, potrivit DSP Vrancea.

Reprezentanţii DSP au mai anunţat că în cazul în care sunt persoane aflate în imposibilitatea deplasării la Suraia se va constitui o echipă mobilă, pentru vaccinare la domiciliu.

De partea cealaltă, Primăria Focşani spune că decizia de mutare a Centrului de vaccinare de la Casa Armatei la Suraia aparţine în exclusivitate DSP Vrancea.

Este regretabil că DSP Vrancea acuză Primăria de lipsă de implicare în identificarea unui centru de vaccinare pe raza Municipiului Focşani când, în fapt, singurii care s-au arătat inflexibili în a găsi o soluţie sunt exact cei care astăzi arată cu degetul. În nenumărate rânduri, Primarul Municipiului Focşani a dorit să pună la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea Centrul de Practică de la Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu” Focşani sau săli de sport aparţinând şcolilor din oraş, în vederea organizării unor centre de vaccinare. Din păcate, directorul adjunct al instituţiei, medicul epidemiolog Janina Lazăr, a refuzat acest lucru, explicând în şedinţele publice de la Prefectura Vrancea că utilizarea anexelor şcolare pentru vaccinare este interzisă. Astăzi vedem că sala de sport din Suraia, comuna natală a medicului epidemiolog Janina Lazăr, a devenit centru de vaccinare şi pentru vaccinul Pfizer BioNTech, nu doar pentru Moderna. Aşadar, focşănenii vor trebui, de acum înainte, să se deplaseze în această localitate pentru vaccinare, la o distanţă de 19 kilometri, în condiţiile în care existau multe alte alternative de a organiza un astfel de centru la Focşani”, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Focşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *