Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Cinci dintre cei 12 muncitori blocaţi la Nereju, salvaţi

ISU Vrancea

UPDATE. Misiunea de salvare a celor 12 persoane izolate, surprinse de creșterea râului Zăbala, din Județul Vrancea s-a finalizat cu succes, intervenția bazându-se pe mai multe efective de intervenție în situații de urgență.

Cinci dintre cei 12 muncitori blocaţi într-un vagon remorcă la Nereju au fost salvaţi, iar operaţiunea continuă. Salvatorii au reuşit realizarea unui sistem provizoriu de tip tiroliană cu ajutorul căruia sunt salvaţi muncitorii. Primul salvat a fost un adolescent de 16 ani.

Având în vedere situaţia de la nivelul localităţii Nereju unde 12 persoane, aflate într-o zonă forestieră, au rămas izolate din cauza creşterii nivelului şi debitului râului Zăbala, în cursul zilei de astăzi s-au suplimentat forţele de intervenţie, cu echipaje de la ISU Bacău şi ISU Covasna.

Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, în prezent se acţionează din partea ISU Vrancea sub coordonarea inspectorului şef, colonel Chiscop Flaviu, cu 19 pompieri (ofiţeri şi subofiţeri), 11 salvamontişti ai Servicului Salvamont, respectiv câte un echipaj din judeţele Vrancea, Bacău şi Covasna, 8 jandarmi de la IJJ Vrancea şi SVSU Nereju cu 5 voluntari coordonaţi de primarul comunei Nereju”, a transmis ISU Vrancea.

Instituţia a anunţat că s-a reuşit realizarea unui un sistem provizoriu tip tiroliană şi un salvamontist a ajuns la persoanele izolate. Cu ajutorul acestui dispozitiv au fost deja salvate cinci persoane, iar operaţiunea este în dinamică.

Până acum a fost salvat un adolescent de 16 ani, două femei de 60 de ani şi un tânăr de 18 ani. 12 muncitori care efectuau lucrări au fost surprinşi de creşterea apelor râului din zonă s-au refugiat într-un vagon remorcă. În cursul nopţii s-a încercat salvarea lor, dar nu s-a reuşit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *