Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Consilierii local au aprobat un proiect care prevede acordarea unor vouchere pentru 30.000 de femei, cu ocazia zilei de 8 Martie

facebook

Consilierii locali din Focşani au aprobat un proiect prin care 30.000 de femei din oraş ar urma să primească vouchere de câte 200 de lei, cu ocazia zilei de 8 Martie. Suma totală de 6 milioane de lei ar urma să fie alocată din excedentul bugetar de anul trecut, însă primarul Cristi Misăilă spune că proiectul este ilegal şi va face demersuri pentru a nu fi pus în aplicare.

Consiliul Local Focşani a aprobat alocarea a 6 milioane de lei din excedentul bugetar din anul trecut pentru acordarea a 30.000 de vouchere a câte 200 de lei  cu ocazia zilei de 8 Martie. Voucherele ar urma să fie acordate unui număr de 30.000 de femei. Propunerea a venit în condiţiile în care excedentul bugetar este de 6,9 milioane de lei.

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, a atras atenţia că excedentul nu poate fi cheltuit decât pentru investiţii,  hotărârea adoptată fără avizul Comisiei de buget fiind nelegală.

Misăilă a declarat, vineri, că hotărârea de Consiliu Local va pleca spre Prefectură cu propunerea de nelegalitate. Prefectura are însă 6 luni la dispoziţie să se pronunţe asupra legalităţii, timp în care hotărârea consilierilor ar urma să producă efecte.

„Mă simt obligat să mă apăr pentru că s-ar putea ca Consiliul Local să spună că nu am dus la îndeplinire o hotărâre. Sper ca măcar Prefectura să gândească, să nu fie orbită de culoarea politică şi să spună că e nelegală. Dacă hotărârea va fi dată ca fiind legală voi fi nevoit să fac plângere împotriva celor care m-au instigat la deturnare de fonduri„, a declarat Misăilă.

Consiliul Local Focşani are 21 de consilieri, dintre care 10 de la PNL, 9 de la PSD şi 2 de la USR PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *