Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Două treimi dintre medicii de familie şi-au dat acordul pentru vaccinarea în cabinetele proprii

Inquam Photos/George Calin
" "

Aproape două treimi dintre medicii de familie din judeţul Vrancea şi-au dat acordul pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele proprii, potrivit medicul-şef al Departamentului Supraveghere Sănătate Publică din cadrul Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, Janina Lazăr, potrivit Agerpres.

Din totalul de 138 de medici de familie aflaţi în prezent în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, 81 de medici şi-au dat acordul pentru vaccinarea pacienţilor în cabinetele proprii. Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie va începe în luna mai şi se va realiza cu serul AstraZeneca sau cu alte vaccinuri pentru care vor fi îndeplinite condiţiile specifice de depozitare„, a declarat, pentru AGERPRES, Janina Lazăr.

" "
" "

Conform prevederilor Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 în România, pentru fiecare medic se va aloca un număr fix de doze de vaccin, respectiv 10 doze pe zi pentru cinci zile lucrătoare pe săptămână. Odată cu vaccinul le vor fi distribuite şi seringile aferente, împreună cu acele corespunzătoare.

Începând cu data de 4 mai vaccinarea împotriva COVID-19 se va putea efectua şi la nivelul cabinetelor medicilor de familie care şi-au declarat disponibilitatea de aderare la campania de vaccinare.

Până la data de 4 aprilie, în centrele de vaccinare organizate la nivelul judeţului Vrancea s-au vaccinat aproape 50.000 de persoane, peste 39.000 dintre acestea fiind imunizate cu serul Pfizer.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *