Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Femeia plimbată 10 ore între spitale a murit. O anchetă a fost deschisă la Spitalul Județean Focșani

facebook

E anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Focșani. O femeie de 64 de ani a murit după ce a fost plimbată 10 ore între două sptale din Vrancea, din cauza unor teste COVID care au ieșit neconcludente, informează B1 TV în cadrul Știrilor prezentate de Andreea Moraru.

Totul a ieșit la iveală după ce fiul femeii a făcut o sesizare la Ministerul Sănătății.

Femeia a fost internată 14 zile la Spitalul de Urgeță din Focșani, cu diagnosticul șoc septic cu punct de plecare pulmonar. La externare, medicii i-au recomandat un tratament de recuperare la un spital in Adjud. Aici i s-a făcut un test COVID care a ieșit pozitiv.

Femeia a fost tirmisă iar la spitalul din Focșani. Aici a fost testată negativ, însă a fost internată într-o rezervă de la Boli Infecțioase. După ce i-a fost recoltat un alt test, acesta i-a ieșit pozitiv. Numai că între tim, pacienta a murit.

Prefectul județului Vrancea, Nicșor Halici, a cerut DSP Vrancea să dispună o ancetă pentru a stabili vinovații.

Pacient din Galați, mort după ce a fost plimbat între spitale două zile

Nu e prima dată când se întâmplă acest lucru. Toamna trecută, un bărbat de 46 de ani din Galați a murit după ce a fost plimbat două zile fără să primească vreun tratament.

„Ne-am simţit de parcă eram egali cu zero, nu oameni între oameni. (…)

Era un om fără probleme de sănătate, repet. Vreau să ştiu şi eu de ce în cazul unui om care are o şansă la viaţă nu se uită niciun medic la el”, a spus soția bărbatului, care a povestit cum s-a petrecut totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *