Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Incendiu puternic la hala unei carmangerii din Focşani. Au ars 100 de tone de carne congelată

news.ro
" "

Un incendiu de proporţii a cuprins duminică noapte hala de depozitare a unei carmangerii din Focşani, focul distrugând întreaga clădire, 100 de tone de carne congelată, dar şi mai multe utilaje.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu, focul a fost semnalat pompierilor în jurul orei 3.40.

" "
" "

La faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, o autospecială de intervenţie şi şi salvare de la înălţime şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. De asemenea, în sprijinul pompierilor a acţionat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Odobeşti cu încă o autospecială de stingere incendii.

Dat fiind suprafaţa mare care ardea pe circa 400 de metri pătraţi, misiunea pompierilor nu a fost deloc uşoară. Au luptat cu flăcările şi fumul dens, până dimineaţă, la ora 7.30, când au reuşit stingerea incendiului.

La momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat cu degajări mari de fum, pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp, cuprinzând întreaga clădire”, a declarat Pârvu.

Focul a fost stins în jurul orei 7.30. Întreaga hală a carmangeriei respective a fost distrusă de foc pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătrat. De asemenea, au ars 100 de tone de carne congelată, un motostivuitor şi încă un utilaj cu care se lucra în hală, informează news.ro.

Au fost salvate 2 hale şi o clădire de birouri, aflate în imediata vecinătate. Incendiul a prezentat un risc ridicat de pericol deoarece lângă hala cuprinsă de flăcări se afla un rezervor cu GPL, care alimenta instalaţiile tehnologice.

În urma anchetei, pompierii au stabilit că dezastrul a fost generat de tabloul electric din incinta halei carmangeriei, care s-a încins, iar flăcările au cuprins totul în jur.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *