Skip to content
Sănătate

Vrancea: Mai multe comune din județ trec prin pandemie fără a avea un medic de familie

Şapte comune din Vrancea trec prin pandemie fără medic de familie, unele dintre ele aflându-se în această situaţie de mai mulţi ani, potrivit Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS).

La nivelul lunii mai, şapte comune din Vrancea nu au medic de familie. Comuna Andreiaşu nu mai are medic de familie din anul 2014, comunele Răcoasa şi Obrejiţa nu mai au medic de familie din anul 2018, iar Poiana Cristei, din ianuarie 2020. De asemenea, comunele Bogheşti, Păuleşti şi Spulber sunt în această situaţie de mai mulţi ani„, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al CJAS Vrancea, Iustina Papuc.

Potrivit acesteia, necesarul de medici de familie din judeţul Vrancea este de 190, în contract cu CJAS Vrancea fiind, la momentul actual, 137 de medici de familie.

Necesarul de medici de familie şi al numărului minim de înscrişi pe localităţi în judeţul Vrancea se stabileşte ca urmare a întrunirii comisiei formată din reprezentanţi ai CJAS Vrancea, ai Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, Colegiului Medicilor Vrancea, Patronatului Medicilor de Familie, Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *