Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Numărul şcolilor cu cursuri online din cauza cazurilor de COVID, în creştere. Peste 12.000 de elevi învaţă online

Inquam Photos / Octav Ganea

Numărul unităţilor de învăţământ din Vrancea care îşi suspendă cursurile din cauza numărului mare de cazuri COVID 19 creşte, numărul elevilor care învaţă online depăşind 12.000, potrivit news.ro.

Potrivit situaţiei întocmite luni de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, 57 de unităţi cu personalitate juridică şi 135 de structuri arondate îşi desfăşoară activitatea în Scenariul 2. Concret, peste 12.500 elevi fac cursuri online, în timp ce 14.672 merg zilnic în sălile de clasă. Scenariul galben presupune prezenţa fizică în săli, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, dar şi a elevilor din anii terminali.

Pe de altă parte, o unitate de învăţământ cu personalitate juridică şi trei structuri arondate se află în Scenariul 3, adică 101 elevi îşi desfăşoară activitatea „faţă în faţă”, în vreme ce 48 de elevi participă la cursuri online.

De la debutul celui de-al doilea semestru şcolar şi până luni, în şcolile şi grădiniţele din judeţul Vrancea s-au înregistrat 31 de cazuri COVID-19.  9 elevi şi 22 de cadre didactice s-au infectat cu coronavirus, motiv pentru care 9 clase ce cuprind 217 de elevi, au suspendate cursurile în sistem „faţă în faţă” pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, 77 de elevi din Vrancea, precum şi 31 de cadre didactice, îşi desfăşoară activitatea în sistem exclusiv online,  din motive medicale, aflându-se în diferite grupe de risc medical.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *