Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Patru elevi şi opt cadre didactice, diagnosticaţi cu COVID-19 în decurs de două săptămâni

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Douăsprezece cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în şcolile şi grădiniţele din Vrancea, în decurs de două săptămâni, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Din momentul în care elevii s-au reîntors în bănci, odată cu debutul semestrului 2, în unităţile de învăţământ din Vrancea s-au înregistrat 12 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Patru elevi şi opt cadre didactice au aflat că au COVID-19. În acest context, 4 clase din tot atâtea unităţi au suspendate cursurile faţă în faţă pentru o perioadă de 14 zile. Cei 91 de elevi îşi desfăşoară activitatea în sistem online.

" "
" "

Pe de altă parte, din cauza numărului mare de cazuri COVID 19 din localităţi, alte şcoli sunt în scenariul galben. Este cazul a 8 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 28 de structuri arondate, ceea ce înseamnă că 609 elevi participă la cursuri din faţa calculatorului. De asemenea, 3 unităţi se află în Scenariul 3, caz în care 115 elevi din ciclul primar îşi desfăşoară activitatea în sistem „faţă în faţă”, iar 59 de elevi în sistem online, informează news.ro.

Tot cursuri online desfăşoară şi alţi aproape 80 de elevi şi 25 de cadre didactice,toţi cu probleme de sănătate, aflându-se în diferite grupe de risc medical.

 

" "

1 comentariu la “Vrancea: Patru elevi şi opt cadre didactice, diagnosticaţi cu COVID-19 în decurs de două săptămâni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *