Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Peste 11.660 elevi din judeţ învaţă online / 49 de elevi şi angajaţi, confirmaţi de la reluarea cursurilor

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Peste 11.660 elevi din judeţul Vrancea învaţă în sistem online, după ce localităţile din care provin au înregistrat o creştere a cazurilor de coronavirus, iar şcolile au ajuns să funcţioneze în scenariul galben. Pe de altă parte, 49 de elevi şi profesori au fost confirmaţi cu coronavirus, de la debutul celui de al doilea semestru şcolar, ceea ce a impus măsuri în clasele în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, potrivit news.ro.

Conform unui comunicat de presă remis luni de IŞJ, în Vrancea, luni, 53 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică şi 114 structuri arondate îşi desfăşoară activitatea în scenariul  galben din cauza cazurilor de coronavirus apărute în localităţile în care sunt aceste şcoli.

" "
" "

Drept urmare, 11.660 de elevi din aceste şcoli   participă la cursuri exclusiv online, în timp ce 13.455  merg în clase. În total, în judeţul Vrancea sunt 49.288 de elevi.

Pe de altă parte, 77 de elevi din judeţul Vrancea îşi desfăşoară activitatea în sistem exclusiv online, precum şi 31 de cadre didactice, din cauza problemelor de sănătate pe care le au.

De la debutul celui de al doilea semestru şcolar şi până în acest moment, s-au înregistrat  49 cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2, dintre  care 16 sunt elevi şi 33 de cadre didactice.

Urmare a acestor situaţii, 8 clase din unităţi de învăţământ diferite, cuprinzând 169 de elevi, au suspendate cursurile în sistem „faţă în faţă” pentru o perioadă de 14 zile.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *