Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Piesă de teatru pentru promovarea imunizării împotriva COVID-19, în cadrul campaniei „Elevii spun DA vaccinării!”

diotiama.ne

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea şi elevii Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” au organizat sâmbătă, în Crângul Petreşti, o acţiune de promovare a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul elevilor din judeţ, în cadrul campaniei „Elevii spun DA vaccinării!”.

Astfel, elevii Liceului de Arte au prezentat o scurtă scenetă prin care, sub forma unui joc, au dorit să transmită un îndemn la vaccinare.

Ideea punerii în scenă a unei reprezentanţii a plecat din dorinţa de a conştientiza părinţii, dar şi elevii, de necesitatea asigurării protecţiei împotriva COVID a copiilor, prin vaccinare.

În contextul în care sunt foarte multe voci contradictorii din partea nespecialiştilor, care propagă idei ce tind să ridice semne de întrebare în conştiinţa fiecărui părinte privind vaccinarea copiilor lor, am vrut să scoatem în evidenţă faptul că singura armă pe care o avem împotriva bolii la momentul de faţă este vaccinarea.

Ne-am dorit să facem acest lucru într-o formă artistică, pentru că toate celelalte informaţii au fost prezentate un pic prea brutal şi poate şi din acest motiv, elevii au foarte multe temeri, pe care dorim să le înlăturăm„, a declarat coordonatorul judeţean al campaniei de vaccinare, medicul Janina Lazăr.

Pe scenă au fost expuse şi tablouri reprezentând diverse atitudini în faţa pandemiei, pictate de elevii aceluiaşi liceu, care nu s-au lăsat prea mult rugaţi să se alăture acestei iniţiative.

„Motivaţia există atunci când în jurul nostru vedem ce ravagii face COVID-ul. Dacă nu ne mobilizăm şi nu conştientizăm efectele negative ale COVID-ului şi nu realizăm că de fapt, vaccinarea ne ajută să eradicăm boala, probabil că învingătorul va fi altul şi nu noi. Am încercat să implicăm copiii în proiect cu scopul de a-i face să înţeleagă necesitatea vaccinului.

Mulţi dintre ei s-au vaccinat, dar mai sunt unii care au reţineri, probabil din cauza mass-media, care vine cu tot felul de exemple negative şi păreri nefondate. Părerea mea este că trebuie să avem încredere în cercetare, trebuie să avem încredere în noi, pentru că numai de noi depinde ce va fi în viitor.

Iar certitudinea vine din cercetare, de aceea trebuie să avem încredere în cercetare şi nu în discuţii nefondate„, a declarat directorul Liceului de Artă, Ioana Constantinescu.

Evenimentul a fost primit foarte bine de public, iar autorităţile speră ca prin astfel de activităţi de promovare, să convingă cât mai multe persoane, mai ales adolescenţi şi tineri, să se vaccineze pentru o mai bună protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2.

La finalul acestei săptămâni, rata de incidenţă a infectării cu COVID-19 în judeţ a depăşit, pentru prima dată de la începutul pandemiei, două cazuri la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *