Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Primăria Dumbrăveni a achiziţionat tablete şi echipamente de protecţie pentru toţi elevii din comună

Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Dumbrăveni a achiziţionat tablete pentru toţi elevii din comună, laptopuri cu abonament la internet pentru buna desfăşurare a orelor online, precum şi echipamente de protecţie pentru începerea anului şcolar în siguranţă, a anunţat, vineri, administraţia locală.

„Deşi la noi în comună anul şcolar începe în scenariul 1 şi toţi elevii vor merge la şcoală, dorim să fim pregătiţi şi pentru situaţii neprevăzute. Nu ni le dorim, dar e bine să fim pregăţiţi din timp. Am achiziţionat tablete pentru toţi cei 280 de elevi din comună şi 19 laptopuri pentru fiecare clasă, pentru desfăşurarea orelor online. Tabletele şi laptopurile vor fi disponibile până la finele lunii, deoarece la acest moment cererea de tablete este foarte mare, iar stocurile sunt epuizate la nivel naţional. Tabletele şi laptopurile vor veni cu abonament la internet pentru doi ani. De asemenea, am achiziţionat şi măşti, mănuşi şi dezinfectant pentru începerea anului şcolar în condiţii de siguranţă”, a declarat primarul Valentin Tîlvăr.

Potrivit acestuia, toate achiziţiile s-au făcut din bugetul local şi pentru a putea face aceste cheltuieli s-au luat bani de la alte capitole care nu erau urgente.

Începând cu anul 2012, Primăria comunei Dumbrăveni sprijină în fiecare an Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Dumbrăveni cu cele necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor şcolare.

Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Dumbrăveni are în subordine, pe lângă şcoala de centru de la Dumbrăveni, Şcoala Gimnazială Cîndeşti, şi grădiniţele cu program normal de la Dumbrăveni, Cîndeşti şi Dragosloveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *