Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Primarul din Focşani susţine că, din 2 iunie, Primăria se va închide întrucât bugetul oraşului a fost invalidat

Facebook/Cristi Misăilă

Primarul din Focşani, Cristi Misăilă, a anunţat, vineri, că începând din 2 iunie, Primăria oraşului se va închide, ca urmare a invalidării bugetului de către programul informatic al Ministerului de Finanţe. În schimb, viceprimarul Ana Maria Dimitriu a afirmat că Primăria nu poate fi închisă, întrucât nu este o societate comercială.

Convocat de primarul Cristi Misăilă, Consiliul Local Focşani s-a întrunit, vineri, în şedinţă de îndată, în încercarea de a debloca situaţia de la nivelul Primăriei şi al instituţiilor din subordine, în care s-a ajuns după invalidarea bugetului de programul informatic al Ministerului de Finanţe.

Printre altele, în cadrul şedinţei, primarul a propus repartizarea a peste 16 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară pentru a debloca funcţionarea administraţiei locale. Mai exact, s-a propus alocarea de sume către mai multe instituţii din subordinea municipalităţii, care, conform bugetului adoptat, nu au bani să mai funcţioneze. Sumele propuse ar fi trebuit să acopere cheltuielile de funcţionare până la sfârşitul anului, dar majoritatea din Consiliul Local Focşani s-a abţinut la vot, iar proiectul a fost respins.

Astfel, primarul a anunţat ulterior că, de la 2 iunie, Primăria se va închide, potrivit news.ro.

Începând cu data de 2 iunie, Primăria va fi închisă pentru a oferi servicii cetăţenilor din municipiul Focşani şi tuturor agenţilor economici. Din punctul meu de vedere, ceea ce au făcut dumnealor se numeşte subminarea economiei locale. Este o situaţie fără precedent. (…) În calitatea mea de finanţist, în primul rând, sunt conştient care ar fi repercusiunile dacă aş continua activitatea în Primărie atât timp cât nu am bugete pentru a plăti toate utilităţile şi funcţionalităţile unei clădiri. Vorbim aici de mentenanţa serviciilor, a evidenţelor impozitele şi taxelor, mentenanţa tuturor aparatelor din Primăria municipiului Focşani, de imprimare a documentelor, contractele de furnizare a energiei electrice, de furnizare de telefonie mobilă, de furnizare a apei şi canalizării. În acest moment, am notificat toţi furnizorii. Se vor suspenda toate contractele începând cu data de 2 iunie. (..) Începând cu data de 2 iunie, vom avea în faţa Primăriei o urnă unde fiecare cetăţean va putea să îşi depună documentele necesare şi cererile pe care le vor transmite către Primăria Municipiului Focşani, de unde colegii noştri le vor lua şi le vor prelucra în momentul în care vom avea energie electrică„, a declarat Misăilă.

Reprezentanţii majorităţii din Consiliul Local au afirmat însă că Primăria nu se va închide.

Transmit în mod public că Primăria nu este societate comercială. La societatea comercială te-ai supărat, nu îţi iese contabilitatea, nu îţi iese nu ştiu ce, ok, poţi închide şi pleci acasă. Primăria este instituţia publică şi ca manager, ca edil, ca principal donator de credite nu ai decât să găseşti soluţiile pentru a merge mai departe. Nu poţi văduvi un întreg oraş şi focşănenii după bunul tău plac. Dumnealui a arătat în diverse momente, ipostaze, în decursul celor 5 ani de când este edilul oraşului, că are această problemă„, a declarat, vineri, viceprimarul Ana Maria Dimitriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *