Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Şapte noi paturi de Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID-19 la Spitalul Judeţean Focşani

smuc.ro

Şapte paturi de Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID-19 au fost operaţionalizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani, a informat, miercuri, Prefectura Vrancea.

Instituţia Prefectului judeţului Vrancea anunţă că în urma măsurilor dispuse de prefectul judeţului, Gheorghiţă Berbece, în cadrul şedinţelor Grupului Tehnic Suport COVID-19, a adoptării Planului de rezilienţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani şi a vizitei în teren din data de 11 octombrie efectuată în scopul de a verifica implementarea măsurilor de creştere a capacităţii secţiei ATI de către conducerea unităţii sanitare, de astăzi, Secţia ATI COVID-19 din cadrul Spitalului Judeţean are şapte paturi noi disponibile pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 în formă mai gravă şi care necesită asistenţă respiratorie„, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vrancea.

În urma acestui demers, capacitatea secţiei ATI -COVID-19 a crescut de la 10 paturi la 17 paturi, informează agerpres.ro.

Spitalul are 169 de paturi pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 100 de paturi în secţia de Boli Infecţioase, 40 în secţia de TBC, 17 în Terapie Intensivă, cinci în Departamentul de Terapie Acută, cinci paturi pentru copii şi două posturi de dializă, astfel că, la acest moment SJU Focşani are alocate pentru bolnavii COVID-19 mai multe paturi decât a avut anul trecut, în starea de urgenţă.

Rata de infectare la nivelul judeţului Vrancea a ajuns la aproape patru cazuri la mia de locuitori, peste 1.450 de persoane fiind infectate cu COVID-19 în prezent, aproape 250 fiind spitalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *