Skip to content
Știri locale Vrancea

Vrancea: Scandal la Spitalul Județean Focșani – Fostul director al unității, Constantin Mîndrilă, acuzat că s-a reinstalat în funcţie printr-un abuz

Inquam Photos/Virgil Simonescu
" "

Scandalul de la Spitalul Județean Focșani ia amploare după ce fostul director al unității medicale, Constantin Mîndrilă, demis anul trecut, a recâștigat în instanță postul.  În acest context, Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţeai a sesizat Ministerul Sănătăţii cu privire la reinstalarea abuzivă în funcţie a fostului director Constantin Mîndrilă, potrivit b1.

Constantin Mîndrilă, acuzat că și-a reluat abuziv funcția de director la Spitalul Județean Focșani

" "
" "

Acesta nu ar fi revenit în funcție în urma unui ordin de ministru, așa cum prevede legea în vigoare. Deşi a câştigat procesul cu Ministerul Sănătăţii privind demitera sa, Mândrilă s-ar fi prezentat la serviciu fără un ordin al ministrului Sănătăţii de reinstalare în funcţie şi fără să prezinte decizia instanţei.

Managerul numit de către Ministerul Sănătăţii, Codruţa Neagu, a depus char o plângere penală pe numele lui Mândrilă.

Într-un comunicat de presă, managerul SJU Focşani, Codruţa Neagu, cea care a preluat şefia spitalului după ce Mândrilă a fost înlăturat din funcţie anul trecut, prin ordin de ministru, susţine că acesta a comis mai multe abuzuri, joi,  intrând fără drept în biroul managerului  când aceasta lipsea.

„Fără a avea un ordin al Ministerului Sănătăţii şi nici măcar un certificat de grefă de la Curtea de Apel Galaţi, numitul Constantin Mîndrilă a intrat abuziv în biroul managerului spitalului, dr. Elena Codruţa Neagu, instalându-se fără niciun drept. Managerul actual, dr. Elena Codruţa Neagu, are în vigoare un ordin de numire în funcţie din partea Ministerului Sănătăţii, ordin valabil, neanulat de vreo instanţă sau de minister până acum”, se precizează în comunicat.

Fostul manager a fost înlocuit din funcție anul trecut

Fostul manager al Spitalului Județean Focșani, înlocuit în funcție anul trecut, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, revine în funcție.

El a câștigat în instanță suspendarea ordinului semnat de ministrul Sănătății de atunci, Nelu Tătaru, prin care a fost suspendat din funcția de manager.

Constantin Mîndrilă a câștigat la Curtea de Apel Galați o primă bătălie în războiul pe care l-a început cu Ministerul Sănătății.

Magistrații au dispus suspendarea ordinelor emise anul trecut de ministrul Sănătății de atunci, Nelu Tătaru, prin care Mîndrilă a fost înlocuit în funcție.

Fostul manager a considerat încă de la început că a fost înlocuit abuziv din funcție, iar această primă decizie a instanței pare să-i dea dreptate, până la un verdict pe fond.

Anul trecut, în primăvară, în timp ce era manager al Spitalului Județean Focșani, Mîndrilă a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Era asimpromatic, dar a fost internat în secția infecțioase, în urma unei dispoziții a prefectului. Ulterior, s-a aflat în concediu medical, depășind ca număr de zile perioada maximă prevăzută în contractul de management încheiat cu Ministerul Sănătății.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *