Skip to content
Știri locale

Vrancea: Schimbări ale conducerilor la DSP și Ambulanță

ziaruldevrancea

Economistele Iuliana Mircea(DSP) și Stela Oceanu (SAJ) sunt noii directori interimari. S-au schimbat, conform informațiilor vehiculate neoficial în mediul online, conducerile Direcției de Sănătate Publică (DSP) și Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Vrancea. De menționat și de constatat ar fi faptul că, deși atât Prefectura Vrancea cât și cele două filiale din județul nostru, ale partidelor componente ale coaliției aflată la guvernare PSD și PNL au purtători de cuvânt, astfel de schimbări ale conducerilor instituțiilor descentralizate, precum cele de la DSP și SAJ, nu intră, iată, în sfera lor de activitate spre a informa oficial, potrivit ziaruldevrancea.

Conform informațiilor neoficiale vehiculate în mediul onlline, ministrul Sănătății a schimbat conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. În funcția de director interimar a fost numită Iuliana Mircea, de profesie economist. Ea a ocupat până acum funcția de director executiv adjunct economic la DSP. Conform ordinului semnat de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Iuliana Mircea va ocupa interimar funcția de conducere, pe o perioadă de șase luni sau până la ocuparea funcției de către altă persoană, interimar sau prin concurs.

Economistul Iuliana Mircea preia conducerea DSP Vrancea de la medicul stomatolog Cătălin Bunghez. Funcția de director era deținută, tot ca interimar, de dr. Cătălin Bunghez, din luna aprilie 2020. Reamintim că la începutul pandemiei de coronavirus în starea de urgență instituită la acea vreme, Ministrul Sănătății de atunci, Nelu Tătaru, l-a numit director interimar al DSP Vrancea pe dr Cătălin Bunghez și l-a detașat pe titularul postului, dr. Cătălin Graur, la Suceava. Acesta a refuzat detașarea și, la scurt timp, și-a dat demisia din sistem. După demisia lui Graur, pe 27 mai 2020, a urmat și cea a directorului adjunct din cadrul aceleeași instituții, medicul stomatolog Dragoș Cozma. În urma demisiilor medicilor Cătălin Graur și Dragoș Cozma, începând din 27 mai 2020, noua formulă de conducere a DSP Vrancea a fost asigurată de dr. Cătălin Bunghez în calitate de director executiv și de dr. Janina Lazăr în calitate de director adjunct. După ce i-a expirat interimatul, dr. Janina Lazăr n-a mai ocupat postul de director adjunct al DSP Vrancea la un moment dat fiind  vehiculat chiar un scandal între acesta și dr. Cătălin Bunghez. Odată cu ieșirea din starea de alertă și cu funcționarea coaliției guvernamentale PSD-PNL, era de așteptat și înlocuirea din funcție a lui Cătălin Bunghez care iată, s-a produs. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după interimatul de 6 aluni la conducerea DSP Vrancea a ec. Iuliana Mircea.

Director nou și la Serviciul de ambulanță Vrancea

Conform informațiilor neoficiale vehiculate în mediul online local, Ministrul Sănătății a schimbat și conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Vrancea. Astfel în funcția de director interimar a fost numită Stela Oceanu, de profesie economist. Acesta a ocupat până acum funcția de director economic la SAJ Vrancea. Conform ordinului semnat de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Stela Oceanu va ocupa interimar funcția de conducere, pe o perioadă de șase luni sau până la ocuparea funcției de către altă persoană, interimar sau prin concurs. Ea îl înlocuiește în funcție pe medicul Vitalie Bețișor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *