Skip to content
Opinii & Analize

Vreau amnistie+grațiere+prescriere. Dar nu pentru politicieni

" "

PSD e tătic la manipulare-dezinformare. Deține puterea executivă în România de doar câteva zile, dar se pare că a fost timp suficient pentru lansarea câtorva teme false, veritabile perdele de fum după care proiectele rele pentru România au început să fie puse în practică.

La loc de cinste: amnistia penală. Liderii PSD o tot pomenesc, iar opoziția sare și mușcă aerul, pentru că pesediștii neagă că au făcut un proiect de lege. Rezultatul? Electoratul PSD își vede liderii  atacați degeaba. Efect? În maxim două luni, vă garantez, n-o să mai fie nimeni interesat de amnistia penală, iar PSD va putea să o pună în practică, deși e o tâmpenie dedicată unui singur om: Liviu Dragnea.

" "
" "

România are nevoie de ceva în genul ăsta, dar nu de asta. Avem nevoie de ceva bine nișat, care să însemne o sumă între o amnistie, o grațiere și o prescriere a unor fapte cu încărcătură penală, numai pentru câteva categorii de angajați ai statului. Medici. Pompieri. Polițiști. Jandarmi. Procurori. Judecători. Ofițeri de informații.

Sunt cei care, din 1990 încoace, au fost obligați de elita serviciilor secrete și de politicieni să judece strâmb și să bage după gratii dușmanii de moment ai acestora. Au fost șantajați cu diverse măgării făcute, pentru că toți sunt oameni, iar România a fost mult timp un maidan al nimănui, un sat fără câini, în care fiecare a făcut ce-a vrut, inclusiv oamenii competenți.

Sunt cei care acum fie execută ordinele venite din subterane, cu toate consecințele negative pentru climatul politic, fie decid să părăsească serviciul public, lăsând sistemul fără competențele lor.

Am cunoscut medici geniali, care, știindu-se cu câteva șpăgi dovedite în trecut, și sătui să tot semneze expertize medicale gata scrise de alții, au lăsat spitale fără diagnosticele lor precise și fără mâinile lor sigure pe bisturie. Acum umflă buze cu gel, prin clinici private, în timp ce în zeci de spitale din România lipsesc profesioniștii.

Am cunoscut polițiști de excepție, care, puși să lege oameni nevinovați și amenințați cu divulgarea legăturilor lor periculoase din trecut, au decis să devină consultanți de securitate sau detectivi particulari. Asta deși erau extrem de buni și de temuți de grupările interlope.

Am auzit de procurori cărora li se sugerează zilnic ce au de făcut, și o fac, pentru că undeva în trecutul lor sunt niște aranjamente oneroase. Și de judecători cu probleme similare știu, care sunt puși să condamne, sau nu, așa cum zice X, fără să mai judece.

Ștergeți-le trecutul acestor oameni, încheiați cu ei aranjamente severe privind viitoare fapte penale similare, și vă asigur că 90% dintre ei se vor îndrepta și își vor face treaba bine. Din acel moment, grupurile de influență ocultă nu vor mai avea instrumentele cu care acum terorirează pe oricine vor. Și va fi mai bine.

Fotograf, pasionat de upcycling, Bogdan Stoica a scris „Cum să faci fotografii bune cu telefonul” și „Tipul din filme nu există”, cărți ce pot fi comandate de pe wwwbogdanstoica.ro.

7 comentarii la “Vreau amnistie+grațiere+prescriere. Dar nu pentru politicieni

 1. Suna bine asa in teorie, dar ce facem cu nevinovatii? Sau cu cei care au fost judecati pentru o spaga luata in natura gen carnati si termopane iar pentru valizele cu bani nu? Si cu copiii amnistiatilor care, vazand ca la tata s-a putut, vor face si ei fix la fel sperand sa fie amnistiati la un moment dat?

  1. Copiii? Nu e regula ca urmeaza intocmai parintii.
   „Nevinovatii”? Cand or iesi, sa invete unde sunt magazinele….
   Caratorii de valize, s fie pusi sa sape si piatra, sau sare, cate un qintal de fiacare leu.

 2. scrie mai bine un articol despre prietenul ghita.
  si tu si amicul patraru taceti malc.
  sau scrie despre cozma (si in cazul asta taceti malc).

 3. Nisa ar trebui extinsa si pt breasla politicienilor, a afaceristilor care au facut si ei o mica evaziune ca sa isi recupereze spaga pretinsa de politistul si medicul tau cinstit, cat si la nivelul celor care au comis fapte penale sub influenta alcoolului, nu e vina lor ca au baut pana si-au pierdut mintile din cauza stresului cotidian sau el unei predispozitii genetice. Sa ramana in puscarie doar soferii care au condus masini neinmatriculate !Hai Libi !

 4. Dar cu conducerea „democratica ” a Romaniei ce facem ! Cred ca s-au „tampit” romanii !!! Oare s-au „tampit” si nu mai stiu sa aleaga numai alogeni ! Alesi ori numiti , unul si unul : Iohanis , Ciolos,Kovesi,Helvig ! Romani , toti unul si unul !!! Unde esti tu TEPES doamne ?!?

 5. PUNCTUL pe i ! Auzim in aceasta perioada, in care se prabusesc cei doi stalpi “ciumati” ai Binomului SRI-DNA, Coldea si Kovesi, tot felul de intrebari.

  Dintre toate, mi-a atras atentia urmatoarea intrebare:
  DE CE S-A AJUNS AICI?

  S-a ajuns aici — inclusiv ca cei doi sa se afle in slujba unui Serviciu strain — pe langa multele motive prezentate de diversi, mai ales din cauza ca juramantul existent in societatea noastra este o formalitate la care trebuia sa se renunte demult!

  Daca totusi nu s-a renuntat pana acum, iata ca a sosit momentul unei resetari generale in societatea romaneasca, prin inlocuirea actualului juramant ritualic, cu un juramant implicativ!

  De ce este OBLIGATORIE o asemenea inlocuire?

  Pentru ca este necesar ca in toate institutiile din Romania sa existe oameni Responsabili si Patrioti, care sa serveasca DOAR interesele Romaniei, iar nu interese straine sau pe ale unor grupuri mafiote interne!

  Toti cei care au capacitate de gandire si imaginatie, sa priveasca cu „ochii mintii” la toti cei ce ocupa functii publice, si sa raspunda la intrebarea:

  Credeti ca cei care in ultimii 27 de ani au facut din Romania „Gradina Maicii Dracilor” (in loc de Gradina Maicii Domnului, cum o voia Papa Ioan al II-lea), ar mai fi reusit ei aceasta „performanta” daca in loc de actualul juramant care nu-i obliga la N I M I C, ar fi depus un juramant implicativ prin care ar fi cerut:

  „Daca nu imi voi face datoria in limitele si spiritul legilor si regulamentrelor care imi reglementeaza activitatea, pusa in slujba romanilor si Romaniei si daca in interactiunea in contradictoriu pe care o voi avea cu semenii mei nu-i voi trata cu Dreptate si buna credinta, pastrandu-mi constiinta curata, atunci Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri, si sa ma lipseasca pe mine si pe cei dragi mie de sanatate si fericire! AMIN !”

  Pot crede cei capabili de gandire si imaginatie, ca procurorii care au facut dosare la comanda, sau judecatorii care au actionat in „campul tactic” al justitiei, ori „sergentii majori” din SRI care au controlat toate aceste mizerii, si-ar mai fi permis magariile de care acum luam cunostinta, daca ar fi depus un juramant implicativ???

  Orice minte limpede va spune cu certiudine, NU!

  Caci, chiar daca unii ar fi fost tentati sa nu tina seama de juramantul implicativ depus, majoritatea colegilor si colaboratorilor i-ar fi adus la ordine!

 6. „În maxim două luni, vă garantez, n-o să mai fie nimeni interesat de amnistia penală, iar PSD va putea să o pună în practică…”.

  E adevarat, inca n-au trecut cele doua luni. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *