Skip to content
Politică

Vrei să fii consilier local? Te costă 500 de lei! O spune Pavel Badea, candidatul PNL la Primăria Craiova (AUDIO)

Vrei să fii consilier local? Te costă 500 de lei! O spune Pavel Badea, candidatul Partidului Naţional Liberal (PNL) la Primăria Municipiului Craiova.

Fostul fotbalist (preşedintele PNL Craiova) a fost înregistrat cerându-le membrilor de partid care vor să intre pe lista de candidaţi la diverse funcţii de consilieri locali să contribuie cu câte 500 de lei, relatează jurnalulolteniei.ro.

„Pentru a fi consilier, este imperativ necesar să avem o contribuţie nu numai de muncă, ci şi financiară. O sumă de 500 de lei cred că este o sumă de bun-simţ pentru a confirma pe cineva care vrea cu adevărat să intre în această competiţie. Avem o listă de 67 (67!) de oameni care şi-au exprimat intenţia să participe la consilieri şi încă vreo 15 care mi-au spus acum, în ultimele zile, că vor şi dânşii. Competiţia este deschisă. Vă rog, cei care doriţi: puneţi mâna şi veniţi cu această contribuţie pentru a intra în competiţie! Pentru că, altfel, eu, care sunt preşedinte, nu pot să fac o departajare pentru dumneavoastră”, a spus Badea într-o şedinţă a PNL Craiova.

Fostul fotbalist nu a putut fi contactat de către publicaţia locală, însă purtătorul de cuvânt al PNL Craiova, Lucian Prejbeanu, a declarat: „Nu e niciun secret. Legea permite, sumele au fost toate înregistrate în contabilitate, cu contract, chitanţă. Înregistrarea este reală, dar nu este integrală. Chiar eu (şi, ulterior, Pavel Badea, care, din agitaţia momentului, a uitat să menţioneze asta) am spus exact aceste cuvinte: donaţia este un criteriu pentru departajare, dar nu va fi unicul criteriu. Dacă, din motive obiective sau personale, colegii n-o să poată sau n-o să dorească să contribuie cu această sumă, nu înseamnă că n-o sa se regăsească pe lista finală. Criteriile ţin de activitatea politică, profesionalism, integritate, iar lista va fi făcută în funcţie de aceste criterii, nu doar de această donaţie”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *