Skip to content
Societate

Vrei să îți petreci vara în Italia? Airbnb plătește oameni pentru a locui trei luni într-un sat aflat în pericol de dispariție

Grottole, un săt cu doar 300 de locuitori din provincia italiană Matera, din sudul Italiei, este în pericol de dispariție. Iar pentru a-l salva, Airbnb și ONG-ul Wonder Grottole au venit cu un proiect inedit, scrie Thisisinsider.com.

Pentru a resuscita turismul în localitate, Airbnb caută patru doritori care să se mute în Grottole, în această vară, și să trăiască timp de trei luni precum localnicii. Norocoșii vor avea parte de un training de o lună, apoi vor fi introduși în viața comunității din mica așezare italiană. Aici, ei vor locui în case tradiționale și vor petrece timp alături de localnici, pentru a deprinde olăritul, recoltarea mierii de albine, producția uleiului de măsline sau prepararea pastelor italiene autentice.

De asemenea, cei patru vor fi gazde pentru turiștii și îi vor învăța toate meșteșugurile pe care le-au deprins în timpul trainingului. Toate veniturile obținute astfel vor fi reinvestite în comunitatea italiană, conform Digi24.ro.

Turiștii care vor veni în Grottole vor trăi într-un loc liniștit, în care nu există trafic, haos, poluare, dar în care se pot bucura de mâncare bună și mai ales de ospitalitatea localnicilor”, spune Vincenzo, unul dintre producătorii locali de ulei de măsline.

Grottole a fost construit în munți și este cunoscut pentru obiectele artizanale din ceramică, fabricate în peșterile care sunt răspândite pe dealurile din localitate. Zona este locuită încă din Paleolitic, însă acum satul mai are doar 300 de locuitori în centrul istoric și peste 600 de locuințe părăsite.

Cei interesați de oferta Airbnb pot aplica pe https://italiansabbatical.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *