Skip to content
Societate

Vrei să-ți faci casă? Vei putea construi mai ușor! Se schimbă aprobările de la primării

Inquam Photos / Octav Ganea
Românii care vor să-și construiască o casă sau altfel de clădire nu vor mai avea de luptat vreme îndelungată cu birocrația, promite ministrul Lucrărilor Publice, scrie Evz.ro.

Până acum, oricine dorea să construiască ceva avea de strâns o mulțime de avize și ștampile pentru a ajunge la mult-doritul certificat de urbanism, în baza căruia se eliberează apoi autorizația de construcție. Soluția, consideră ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ştefan, este înființarea, la nivelul primăriilor municipiilor reşedinţă de judeţ şi a consiliilor judeţene, Comisia de acord unic.

Ion Ștefan a declarat miercuri că, de la 1 ianuarie 2020, acestea vor începe să funcționeze, pentru a-i ajuta pe cei ce vor să ridice o clădire.

„De la 1 ianuarie, aşa cum m-am angajat, vom reuşi să implementăm la nivelul primăriilor municipiilor reşedinţă de judeţ şi consiliilor judeţene Comisia de acord unic. Antreprenorii sau cei care doresc să obţină un certificat de urbanism, pentru a obţine o autorizaţie de construire, nu vor mai fi nevoiţi să meargă în nenumărate rânduri la primărie pentru a obţine acest certificat de urbanism”, a promis ministrul.

„Se poate depune online, Comisia de acord unic, prin secretariat obţine toate avizele. Garantez că se va întâmpla aşa ceva. Hotărârea de Guvern cu privire la norme e deja pe site-ul ministerului, am publicat-o din luna noiembrie”, a mai spus ministrul Lucrărilor Publice la B1 Tv.

Ion Ștefan a mai precizat că a prezentat acest subiect şi primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ, iar propunerea a fost foarte bine primită.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *